930X122 MAIA

seismograf.jpg

Un nou seism in Vrancea

Un cutremur de 4 grade pe scara Richter s-a produs luni, 24 octombrie 2011, in zona Vrancea, fiind foarte putin resimtit si in zona judetului Arges fara a provoca insa nicio paguba. Seismul s-a produs la ora 9,19, fiind al treilea din ultima luna si jumatate cu 4 grade Richter sau mai mult.

 

Cutremurul cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineata in zona Vrancea, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului. Cutremurul a avut loc la ora 9.19.

Seismul s-a produs la o adancime de 130 de kilometri, fiind simtit in Gura Teghii, Lopatari, Nereju, Siriu, potrivit sursei citate.

Cutremurul nu a fost simtit in Bucuresti.

Si in Arges este o zona activa din punct de vedere seismic, poate la fel de periculoasa ca cea din Vrancea. Problema in zona seismica din Arges – cunoscuta sub numele de Campulung – Fagaras – este aceea ca aici se produc cutremure de suprafata, nu de mare adancime, iar acestea sunt mult mai devastatoare. A se vedea, in acest sens, seismul care a ras de pe fata pamantului un oras din Turcia duminica, 23 octombrie. Din fericire, zona pare „adormita” de o buna perioada de timp, seismele care s-au produs in ultima vreme aici fiind de sub 4 grade pe scara Richter.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3