pizzeria sapori  930 122

regele_mihai

Discursul Regelui

Nici mai potrivit decât titlul filmului dedicat unchiului regelui nostru regele George al Marii Britanii. Războiul i-a găsit în tabere adverse, dar regele Mihai a reuşit să ne aducă în aceeaşi tabără a Naţiunilor Unite.

Azi a fost o zi istorică pentru români. Regele a fost invitat la Parlamentul României să ţină un discurs ocazionat de împlinirea prodigioasei vârste de 90 de ani.  A fost un discurs regal adresat naţiunii, tuturor românilor. Regele Mihai ne-a reamintit că este legat printr-un jurământ faţă de România pe care nu l-a trădat niciodată, chiar dacă bolşevicii l-au alungat vremelnic, da vremelnic, chiar dacă timp de 44 de ani. Pentru că spiritul bolşevic a mai rezistat în privinţa Maiestăţii Sale încă vreo 2 ani după 1989.

Şi ne mai amintit nouă românilor că ţara este în responsabilitatea noastră pentru a o pregăti pentru un viitor mai bun urmaşilor.

Au fost aplauze în Parlament cum cred că n-au fost demult. Şi prezenţa a fost numeroasă în pofida unor meschinării politice şi spre onoarea lor politicieni din arcul puterii s-au prezentat astăzi în parlament.

Semnificative au fost absenţele!

Şi nu este vorba cuplul trist şi jalnic BB adică Băsescu şi Boc. Este vorba despre cel mai semnificativ de lipsa Patriarhului Daniel. Capul bisericii ortodoxe române, biserică care se uneşte mistic cu regele la încoronare,  a catadicsit să nu fie prezent! În schimb catolicii români erai prezenţi prin Arhiepiscopul Robu! Oare care-i religia noastră majoritară? Să fim creştini totuşi!

Au mai lipsit şi acei intelectuali exponenţiali ai culturii române de azi: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu şi Horia Roman Patapievici, mare păcat pentru ei!

În pofida acestor absenţe şi a altora a fost o zi importantă pentru noi românii şi asta ne umple de mândrie!

Trăiască Regele!

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3