Donaris 930 x 122

anm

ATENȚIONARE METEO. VISCOL, VREME SEVERĂ

Atenționare meteo. Viscol, vreme severă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare prin care anunță intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori și o atenționare cod galben (valabilă și pentru zona montană a județului Argeș) de ninsori moderate cantitativ. La altitudini de peste 1.700 de metri se vor înregistra intensificări puternice ale vântului și viscol.

Citiți și: Ce se întâmplă cu vremea chiar înainte de Paște

Potrivit ANM, până pe 6 ianuarie 2020, la ora 20, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h.

Pe parcursul zilei de luni, 6 ianuarie, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali. Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Citiți și: Gata! Anunțul a fost făcut!

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și trecător la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Tot până mâine, 6 ianuarie 2020, ora 6, în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali va ninge moderat cantitativ și se va depune un strat nou de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, de peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Codul galben este valabil și pentru regiunea Moldova.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90