Kaia 930 x 120

pitesti

Pitestiul se infrateste cu un oras din Armenia

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a participat in perioada 24-28 octombrie la o vizita oficiala in Armenia, la invitatia Ambasadei acestei tari in Romania. De altfel, in calitate de presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, Tudor Pendiuc a condus o delegatie formata din primari din tara noastra care conduc orase unde sunt comunitati armenesti. Unul din rezultatele acestei vizite este semnarea unui acord de infratire cu un oras din Armenia.

Cu aceasta ocazie, Pendiuc s-a intalnit cu vicepremierul Armeniei, cu dar si cu primarii oraselor Dilijan, Tavush si Gyumri. Vizita a inclus si o intalnire cu  intaistatatorul Bisericii Armeano-Catolice.

in cadrul intalnirilor s-a luat decizia ca autoritatile din Gyumri sa puna la dispozitia municipiului Pitesti un teren pe care sa fie construita o reprezentanta a Dacia-Renault, ca parte a unei conventii de infratire intre Pitesti si Gyumri care a fost semnata cu ocazia acestei vizite.

S-a decis extinderea relatiilor de colaborare in plan cultural, turistic si administrativ.

De asemenea, ca urmare a unei discutii avute cu Constantin Nicolescu, a fost initiata si o conventie de colaborare de principiu intre judetul Tavush din Armenia si judetul Arges.

Conform spuselor primarului Pendiuc, Comunitatea Armeana din Pitesti – care numara circa 100 de membri – a avut un rol important in organizarea acestei deplasari.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3