930×122 POSADA 5

PolitiaComunitaraPitesti14

Sa plece ai vostri, sa vina ai nostri!

Conform proiectului noii legi a Politiei Locale, 120 din cei 154 de oameni care lucreaza acum la Politia Locala ar urma sa fie dati afara pentru a face loc persoanelor de la Politia Nationala care vor fi transferate aici. in afara de disponibilizari, se mai pune si problema unor resurse care s-ar putea sa se piarda. De exemplu, 8 angajati ai Politiei Locale au fost scoliti, fiecare cu costuri de 7.000 de lei, pentru a face fata rigorilor privind atributiile de circulatie rutiera.

in plus, pentru ca de la 1 ianuarie 2011 a intrat in vigoare noua lege a Politiei Locale (prin transformarea Politiei Comunitare), autoritatile locale au cheltuit aproape 100.000 de euro pentru uniforme noi, dar care nu vor mai conta de la 1 ianuarie 2012 daca se aplica noua lege.

Proiectul este facut exclusiv in beneficiul Ministerului si al oamenilor sai. De exemplu, primarii raspund de aplicarea planurilor si masurilor stabilite de Politie! Subordonarea este evidenta, iar textul de lege prevede si discriminari. Caci oamenii care ar mai ramane la Politia Locala ar primi, prin lege, salarii mai mici decat cele ale politistilor transferati de la Ministerul Administratiei si Internelor.

Exista probleme si cu normativul de personal, astfel incat Primariile ar putea fi nevoite sa apeleze la serviciile de paza si ordine publica de la Consiliul Judetean pentru a face rost de oameni pentru activitatile de paza!

Ciprian Mihai, directorul general adjunct al Politiei Locale Pitesti, a spus ca vor fi facute eforturi pentru a se schimba actuala forma a legii, astfel incat sa existe un echilibru in forma sa finala.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA