pizzeria sapori  930 122

bani_romanesti

Cum se mai impart banii in judet

De bine, de rau, Guvernul a mai alocat ceva fonduri pentru autoritatile judetene. Din cota de 20% pentru mijloace de echilibrare a bugetelor locale pentru cofinantarea unor proiecte a primit si Consiliul Judetean niste bani pe care s-a si grabit sa ii dirijeze catre comunele din judet care au proiecte in derulare, in special cu finantare europeana sau de la Guvern, dar nu au si surse de cofinantare. Cum s-au impartit acesti bani, va spunem in cele ce urmeaza… Cei mai multi bani s-au dus pe cofinanatarea unor lucrari de implementare a sistemului informatic integrat al judetului in care Consiliul Judetean pompeaza fonduri de ani de zile. Comunele Babana, Baiculesti, Boteni, Botesti, Bradu, Bradulet, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Cuca, Maracineni, Micesti, Oarja, Pietrosani, Sapata, Berevoesti, Poienarii de Muscel, Stoenesti, Ungheni, Valea Mare Pravat, Valea Iasului, Vedea, Vladesti Vulturesti, dar si orasele Topoloveni, Costesti si Stefanesti au primit sume cuprinse intre 6.000 si 10.000 de lei fiecare pentru a mai face ceva la acest sistem care inseamna, pe langa tehnica de calcul, si programe specifice si mai ales introducerea Internetului la tara.

Unele localitati au primit bani in aceasta luna si pentru alt tip de proiecte. La Albestii de Arges, Barla sau Domnesti s-au dus cate 100.000 de lei pentru proiecte de infrastructura, iar la Berevoesti s-au bagat 100.000 de lei in alimentarea cu apa.

60.000 de lei au fost alocati pentru reabilitarea si modernizarea caminului cultural, la Raca a fost nevoie de 70.000 de lei pentru sistemul de alimentare cu apa iar 100.000 de lei au mers la Rociu intr-un sistem de incalzire cu biomasa si panouri solare.

Eurial 555 x222
eurial 570×90