930×122 POSADA 5

cornel-lazar

Cornel Lazar: „Am momente de suprasaturare, cand situatiile ma coplesesc, dar am mereu resurse pentru a continua lupta politica”

Se poate spune ca s-a dat deja startul luptei politice nu doar in Arges, ci la nivel national, miza fiind castigarea puterii in 2012 atat pe plan local, cat si pe plan national. Nimeni nu cedeaza, nimeni nu face pasi inapoi, asa ca este pe undeva firesc sa apara si conflictele. Conflicte care au fost vizibile si in interiorul USL – este adevarat, mai putin in Arges -, unele dintre ele parand a fi departe de a fi rezolvate. Spre deosebire de alte judete, insa, parca in Arges USL trage in aceeasi directie, iar acest lucru i se datoreaza din plin si lui Ion Cornel Lazar, presedinte al PC Arges, cel care a stiut sa mentina un echilibru la nivel local chiar si atunci cand mai-marii sai de la nivel central s-au infierbantat si au pus problema mai raspicat in cadrul USL.

Cum apreciati ca a evoluat USL in Arges de la infiintare si pana acum ?
infiintarea, evolutia USL in judetul Arges , reprezinta un model pentru filialele USL din intreaga tara care s-a organizat coerent , iar in momentul de fata ne gasim pe graficul asumat.

De ce sunt in continuare derapaje la nivel national ?
Nu putem aprecia micile probleme aparute la  nivel national in cadrul USL ca fiind derapaje. Toti cei 3 lideri se asteptau in urma acestei aliante la mici disensiuni care in acest moment au fost rezolvate.

„La Costesti se va lua o decizie unitara la nivelul USL”

Cum veti rezolva problema de la Costesti unde niciunul dintre potentialii candidati la Primarie din  partea USL nu cedeaza?
La Costesti se va lua o decizie unitara la nivel USL, avand la baza metodele cunoscute  de departajare a candidatilor, amintind aici ca un punct final sondajul pentru fiecare candidat.

Daca ati fi pus in situatia de a pune piciorul in prag in cadrul USL Arges, cum ati actiona?
Cred ca este momentul ca fiecare persoana din  cadrul USL sa se implice cu adevarat , sa explice populatiei in termeni simpli continutul programelor sectoriale elaborate.

Care sunt obiectivele pentru PC Arges la alegerile care vor avea loc in 2012 ?
De la inceputul preluarii Partidului Conservator am spus ca la alegerile din 2012 vom avea consilieri locali, primari, consilieri judeteni si cred in continuare ca acest obiectiv il vom atinge.

„In orice conditii, PC isi va atinge obiectivele in Arges”
Daca ar candida singur in alegerile locale si parlamentare , ce scor credeti ca ar obtine PC Arges ?
in orice conditii, PC in judetul Arges isi va atinge obiectivele , dar de departe in situatia in care vom candida singuri efortul va fi mult mai mare , dar nu cred ca se va ajunge la aceasta situatie.

„Este loc de mai bine”

Credeti ca oamenii din PC se bucura de respectul cuvenit din partea colegilor de  la PSD si PNL sau mai trebuie lucrat la acest lucru?
In acest moment putem spune ca exista un respect reciproc, dar ca in orice domeniu este loc de mai bine.

Care credeti ca vor fi atuurile USL in alegerile din 2012 ? Dar problemele de
rezolvat?
Atuurile noastre sunt intelegerea foarte buna la  nivelul conducerii, actiunea organizata, mesajul coerent si unitar catre alegatori, toate pe fondul efectelor dezastruoase ale guvernarii actuale. Problemele de rezolvat sunt prezenta membrilor USL in toate sectiile de votare la nivel de judet, lupta impotriva mitei electorale, oferta electorala unica a USL si constientizarea fiecarui cetatean de a se prezenta la vot.

„PDL este un partid antinational”

PDL Arges credeti ca a devenit mai puternic in ultima jumatate de an sau a inregistrat o scadere?
In urma deplasarilor si discutiilor putem trage concluzia ca PDL Arges a ajuns la un nivel scazut pentru ca se vede de departe ca este un partid antinational.

Daca PDL va avea un stil de campanie electorala agresiv, cum va  reactiona USL?
Agresivitatea de care da dovada PDL nu face altceva decat sa-l discrediteze . Cetatenii s-au saturat de asemenea mod de lucru , iar noi, USL nu putem raspunde la fel. Ne vom prezenta oferta intr-un mod corect, linistit, normal pentru ca ne-am saturat cu totii de ceea ce vedem de ani buni in televiziune si in presa.

„Nu vorbim de razbunare, ci de intrare in normalitate”

Se aude tot mai des de oameni din USL care promit sa se razbune pe cei de la PDL daca vor ajunge la putere. Ati proceda la fel ? Ce i-ati sfatui pe cei ce gandesc astfel?
Este normal ca cei care incalca legea sa fie trasi la raspundere , asta nu inseamna ca este razbunare, ci intrare in normalitate.

Daca USL nu castiga alegerile, ce veti face ? Veti continua lupta sau o veti abandona ?
Am momente de suprasaturare, cand situatiile ma coplesesc, dar am mereu resurse pentru a continua lupta politica.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3