930×122 POSADA 5

microhidrocentrale01

Lucrarile la microhidrocentralele din Arges, suspendate de minister

Lucrările la microhidrocentralele din Făgăraş despre care presă a relatat că s-ar construi cu încălcarea regulilor de mediu vor fi sistate pentru două-trei săptămâni, a anunţat ministrul Mediului, deşi, potrivit beneficiarilor, avizele şi autorizaţiile pentru ele sunt perfect legale. Ministrul Borbely a decis si suspendarea sefului Directiei Apelor Romane Arges- Vedea, Adrian Moiesescu pentru ca se pare ca a dat avizele dupa ce au fost incepute lucrarile. Avizele ar fi fost acordate in perioada in care era prohibitie la pastrav. Moisescu sustine ca este nevinovat si ca a dat un aviz modificator in baza ordinului 980 semnat chiar de ministru!

„Am decis sistarea lucrărilor de pe zonă Transfăgărăşanului pentru două-trei săptămâni, pentru a putea analiză în detaliu documentaţia şi respectarea ei în teren”, a spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul a spus că decizia a fost acceptată de investitori, care „au părut interesaţi de protejarea mediului”. În plus, Borbely a propus „un moratoriu de trei-patru luni” în care să fie analizată şi eventual modificată legislaţia referitoare la acest gen de investiţii.

„Voi veni cu o ordonanţă de urgenţă, un fel de moratoriu pentru trei-patru luni de zile în care să analizăm şi să rezolvăm problemele legislative”, a spus Borbely. În tot acest timp, proiectele aflate în autorizare vor fi „puse în stând-by”.

Un deputat PSD, Carmen Moldovan, care este şi preşedinte al Forumului Naţional al Ecologiştilor solicită Ministerul Mediului şi Pădurilor oprirea definitivă a lucrărilor la microhidrocentralele din zona Transfăgărăşan, precum şi pedepsirea tuturor celor vinovaţi pentru faptul că acestea s-au putut desfăşura până acum şi refacerea ecologică a zonelor afectate pe cheltuiala proprietarilor şantierelor.

Marţi, 60 de membrii ai unor organizaţii neguvernamentale au protestat în faţa Ministerului Mediului cu peşti morţi şi cruci din tuburi folosite de microhidocentralele din zona Transfăgărăşan. Ei au cerut demisia ministrului Laszlo Borbely, pe motiv că a aprobat construirea acestora care distrug cursurile râurilor.

PIZZERIA SAPORI 555 222
New Profesional Consult 570×90