Eurial 930 x 122

audi_e-tron_spyder

Săptămâna în verde: cele mai tari idei

Săptămâna 14-20 noiembrie 2011 a fost una mai mult decât interesantă din punct de vedere al ideilor „verzi” care au ieşit la suprafaţă. Vorbim atât de invenţii sau proiecte din domeniul auto, cât şi de alte tehnologii menite să ne facă viaţa mai curată. Epitesti.ro vă propune o incursiune în rândurile acestora…

Au apărut un Audi hybrid-diesel E-Tron Spyder concept car, primul prototip electric croat de autovehicul denumit DOK-ING XD, dar şi schiţe privind mult aşteptatul model Fit de la Honda (electric). Honda a mai făcut valuri şi cu Civic Natural Gas care a obţinut titlul de „Green Car of the Year” – „Maşina verde a anului”.

Între timp, Ford a anunţat că autovehiculul hibrid EVOS plug-in va ajunge pe piaţă anul viitor, iar bicicletele moderne electrice FlyKlys au devenit o alternativă de luat în seamă la New York. De asemenea, un muzeu german a decis să recreeze o variantă funcţională a celei mai vechi maşini electrice din lume, iar Marina americană a reuşit să menţină în funcţiune vreme de 117 ore o navă-test doar cu ajutorul unui combustibil alternativ pe bază de alge (iar vasul a şi navigat în acest timp!).

Au mai fost şi alte anunţuri incitante, inclusiv un raport al unor oameni de ştiinţă care au spus că „fabrici” uriaşe orbitale solare ar putea asigura necesarul de eneregie al Pământului prin anul 2041.  Franţa va deschide în 2012 cea mai mare „fermă” pe bază de energie generată de fluxul şi refluxul marin, iar GE va livra turbine de 100 de milioane de dolari în Mongolia.

Tot în Mongolia, o firmă locală de inginerie geo face planuri pentru a combate verile fierbinţi care afectează capitala cu ajutorul unor dispozitive pe bază de gheaţă.  În fine, primarul Londrei a venit cu ideea de a combate poluarea oraşului cu ajutorul unei substanţe lipicioase pe bază de calcium care să fie împrăştiată pe străzi şi care este capabilă să „captureze” poluanţii din aer.

Iar un olandez se luptă să creeze primul hamburger exclusiv în laborator. Problema este costul unui asemenea hamburger artificial: 345 de dolari bucata…Cât să îţi piară pofta de mâncare, nu alta!

Traducere de pe Engadget.com

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90