930×122 POSADA 5

adr_draghici2

Mircea Draghici- munca pentru proiectele europene din Colegiul sau

Deputatul Colegiului Curtea de Argeş, Mircea Drăghici a participat săptămâna trecută la o sesiune de informare pentru parlamentari, organizată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Evenimentul s-a desfăşurat la Călăraşi, fiind un atelier de lucru despre rezultatele Regio (Programului Operaţional Regional 2007-2013), la jumătatea perioadei de implementare şi despre stadiul implementării proiectelor în colegiile parlamentare. Reprezentanţii ADR au detaliat stadiul implementării Regio, iar parlamentarii şi-au prezentat iniţiativele legislative menite să sporească gradul de absorbţie al fondurilor europene şi să vină în sprijinul investiţiilor din bani comunitari.

De asemenea, s-a vorbit despre procesul de planificare pentru următoarea perioadă de programare (2014 – 2020 şi despre priorităţile de investiţii în regiunea Sud Muntenia, în acord cu nevoile cetăţenilor şi cu obiectivele naţionale şi europene.

„La Curtea de Argeş şi nu numai, la ordinea zilei este implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, aşa că am fost pentru a pune osul la treabă, aşa cum sunt obişnuit şi aşa cum m-am implicat în fiecare etapă a proiectului.

Deşi au fost invitaţi absolut toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, la întrunire nu am văzut însă niciun senator care altădată se lăuda că rupe uşile pentru acest proiect şi nici alţi politicieni cu vise măreţe, care ies în faţă doar la etapa de poze, inagurări, tăieri de panglici sau semnături oficiale. Probabil, partea cu munca nu este la fel de ofertantă sau de interesantă!”, a afirmat Drăghici.

Cu această ocazie, deputatul a fost interesat de stadiul implementării celor două proiecte din oferta sa electorală pentru Colegiul Curtea de Argeş, PIDU şi „Curtea Domnească de Argeş – capitala turismului românesc”. De asemenea, a adus în discuţie proiectul de infrastructură rutieră, care prevede reabilitarea drumului judeţean Muşăteşti-Brăduleţ.

Deputatul a informat audienţa despre faptul că va fi promovată iniţiativa legislativă privind introducerea TVA, ca şi cheltuială eligibilă în bugetul proiectelor europene. Mai mult, a atras atenţia că în draftul de agendă 2020, se doreşte ca alocarea fondurilor structurale să se realizeze după criteriul competitivităţii (iniţiativa popularilor, grup din care fac parte şi eurodeputaţii PDL) şi nu după principiul coeziunii economice şi sociale (aşa cum susţine stânga, pentru a elimina disparităţile dintre regiuni): „Este o gândire tipică pentru pedelişti, cei bogaţi, cei care o duc bine să aibă şi mai mult, iar restul, Dumnezeu cu mila! Trebuie să elaborăm legislaţia internă necesară pentru a contrabalansa această abordare, care ţinteşte să trimită România la periferia alocărilor financiare pentru perioada 2014-2020!”, a mai spus deputatul PSD.

adr_draghici1

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90