Eurial 930 x 122

saracie

Legea asistentei sociale exclude asistenta sociala

În opinia conducerii CJ Argeş, adoptarea legii asistenţei sociale va aduce atingere unui număr foarte mare de cetăţeni, prin restrângerea şi diminuarea ajutoarelor sociale.

„S-a dovedit încă o dată că principiul descentralizării nu este respectat de autorităţi. Sunt surprins neplăcut de această lege, cred că se doreşte ca asistenţa socială să dispară, ca statul social să dispară. Foarte mulţi oameni aşteaptă din partea Primăriilor şi a autorităţilor judeţene să le rezolve problemele. noi doar avizăm sursele. Este foarte greu să ai un membru al familiei cu probleme şi să nu ai necesarul de bani. Aceste probleme trebuie satisfăcute de stat. Consiliul Judeţean a depus eforturi pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, prin deschiderea Centrului de Asistenţă de la Berevoieşti, dar şi a aceluia din Trivale. Colaborăm cu fundaţii. Statul însă trebuie să aibă pârghii pentru a sprjini aceste persoane”, a precizat Florin Tecău.

Simona Bucura Oprescu susţine că efectele legii se vor resimţi nu doar asupra celor care au probleme financiare, fizice sau psihice, ci şi asupra celor din jurul lor. „Categoriile afectate sunt toate categoriile defavorizate, de la cei cu dizabilităţi până la asistenţii sociali care sprijină aceste categorii. Înăsprirea condiţiilor legale îi va afecta pe toţi. Din neferice, nici DGASPC-urile, nici CJ-urile nu au fost consultate în privinţa legii asistenţei sociale”, a precizat vicepreşedintele CJ Argeş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90