Kaia 930 x 120

simona

Bucura Oprescu: Un nou val de disponibilizari in administratie ar aduce haosul

CJ Arges va avea un buget previzionat de vicele Florin Tecău a fi cu 25-30% mai mic ca anul trecut, situaţie în care prioritare vor fi urgenţele şi investiţiile începute.

„Anul acesta îl privesc cu îngrijorare. Finalul anului trecut şi perspectivele mi se par îngrijorătoare. De la reducerea bugetului, la criza economică şi politică de la noi, amplificate şi de criza de la nivel european, nu prea avem motive de optimism”, a precizat Florin Tecău.

Simona Bucura Oprescu, vicepreşedintele CJ Argeş şi-a manifestat speranţa că angajaţii din sistemul bugetar, mai ales cei din aparatul CJ Argeş, nu vor risca să fie supuşi unui nou val de disponibilizări.

„În administraţie plafonarea cheltuielilor de personal a avut efecte total nedorite. Prin ordinul ministerului de Finanţe, cheltuielile au fost plafonate la nivel din 2010. Chiar dacă au nevoie de oameni, instituţiile nu pot face angajări. Nici promovările nu se mai pot face uşor în administraţie pentru că nu au existat resurse financiare. Viaţa celor din administraţie nu este uşoară. Peste 60-70% din bugetari trăiesc cu sub 700 lei lunar. Nu ştiu dacă cei are au dat aceste legi ar putea trăi cu aceşti bani lunar. Administraţia locală ar trebui să funcţioneze pe principiul autonomiei, dar nu se respectă legea. Se aude că se regândesc formule administrative. În actualele condiţii, noi restructurări şi lipsa unei motivaţii financiare pentru angajaţi, ar reprezenta o lovitură de graţie pentru administraţie. Sperăm ca la nivelul CJ Argeş să păstrăm aparatul de lucru şi condiţiile financiare de acum”, a precizat vicepreşedinte CJ Argeş. Florin Tecău a precizat că primăriile din Argeş funcţionează în general cu 45% din posturile din organigramă ocupate. „Sunt primării care trebuie să se descurce cu 4 angajaţi. Sunt oameni care au ieşit la pensie, sunt bugetari care şi-au suspendat contractele şi au plecat peste hotare. Avem chiar şi administraţia locală bărbaţi care au plecat în concediu paternal”, a explicat Tecău urmările situaţiei din administraţie.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90