New Profesional Consult 930 x 122

pitesti

Piteştiul are buget de 259 milioane lei. Vezi care sunt cele mai importante investitii din 2012

Proiectul estimativ de buget al municipiului Piteşti pentru anul 2012 este gata şi, după dezbaterea publică a capitolelor sale, va fi adoptat la începutul lunii februarie. Primarul Tudor Pendiuc a explicat că este vorba de un buget estimativ deoarece încă nu au fost comunicate sumele care revin pentru activitatea şcolară, dat fiind că finanţarea învăţământului preuniversitar se va face pe principiul cost per elev. Bugetul pentru anul în curs prevede venituri totale de 259 milioane lei, ceea ce reprezintă 93% din veniturile pentru anul 2011.

Deşi în momentul de faţă bugetul este mai mic decât în 2011, pe parcursul lui 2012 ar putea creşte ca urmare a intrării fondurilor europene pe care Primăria este în curs să le atragă prin proiectele pe care le-a elaborat. Chiar şi aşa, la capitolul venituri proprii bugetul stă bine, fiind înregistrat un plus de 1% dintr-un mai mare grad de folosire a domeniului public pentru activităţi comerciale.

În ceea ce priveşte cheltuielile de funcţionare, acestea se cifrează la 70% din valoarea de anul trecut, iar subvenţia pentru transport este cu la 74% din valoarea de anul trecut. Pentru căldură, subvenţia este mai mică decât în 2011 cu 31% din cauza eliminării subvenţiilor de la bugetul central.

În ceea ce priveşte bugetul pentru investiţii, acesta este la acelaşi nivel ca în 2011. Cele mai importante investiţii pentru anul în curs prinse în buget sunt:
– creare Parc Lunca Argeşului – circa 40 milioane lei
– creare zonă agrement Trivale – 3 milioane lei
– reabilitare tronson A bloc G1 Războieni – circa 6 milioane lei
– construcţie 13 centrale termice de cartier (o parte vor fi cu cogenerare) – 7 milioane lei

– reabilitare Colegiul Naţional I.C. Brătianu – 200.000 lei (pentru început)
– pasaj rutier Podul Viilor (fonduri europene) – 33 milioane lei
– modernizare poduri peste Argeş şi Râul Doamnei
– modernizare pistă atletism stadion Nicolae Dobrin – 1,2 milioane lei
– grădiniţă la Şcoala Nr. 1 – 440.000 lei
– construcţie adăpost pentru câini – 1,2 milioane lei
– reabilitare străzi, alei şi trotuare – 9 milioane lei

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3