Kaia 930 x 120

P_iliescu

Candidaturile lui Pendiuc si Nicolescu, validate de PSD Arges

Evoluţia electorală este clară, USL va domina în toată ţara, iar gustul victoriei a făcut să iasă din viziuini şi simpli membri şi dintre cei cu funcţii importante, urcaţi imiercuri pe podium la Conferinta extraordinar a PSD Arges, la care invitat special a fost Ion Iliescu.

Simţind euforia, deputatul Mircea Drăghici a ţinut totuşi să aducă aminte despre momentele dificile de anul trecut. „Eram întrebaţi, noi, cei care mai urcam în CJ, dacă va mai fi din nou ca înainte. Iată că suntem din nou cum am fost, şi chiar mai mult decât atât”, a remarcat deputatul care, însă, la fel ca şi Tudor Pendiuc şi Constantin Nicolescu, a ţinut să puncteze clar că PSD Argeş nu este de acord cu acceptarea migratorilor la şi din PDL: „Rezulatul va fi unul zdrobitor, inclusiv în localităţile unde primarii au plecat de la noi. Fac apel să nu acceptam pe cei care vin acum să ne ceară candidatura după ce au fost la adăpostul plimbării în alte zone politice decât PSD. Sunt foarte mulţi fripturişti. Cei care vin acum sau care ne-au părăsit şi vor la noi, vor fi primii care vor pleca din nou”, a precizat Drăghici, discursul său fiind întărit de cel al preşedintelui executiv al PSD Argeş, Tudor Pendiuc. Deşi a apreciat venirea lui Frunzăverde la USL, Pendiuc a cerut ca numărul celor care vor fi primiţi de la PDL să fie cât mai mic. „Am fost prigoniţi, nu am avut bani, fondurile europene au fost aprobate pe criterii politice. Este bine la nivel central să fim luaţi în seamă. Nu sunt de acord cu primirile de la PDL. Ştiu eu ce va fi în toamnă, cu cei de la PDL sau din alte părţi? Nu cumva vin la noi să îşi câştige posturile de primar şi apoi vor face joc dublu, întorcându-se de unde au venit? De ce au stat până acum? De ce fug de pe corabie, acum, când se scufundă? Fără 2-3 primari sau 2-3 preşendiţi de CJ, oricum vom câştiga. Voturile lor oricum se vor regăsi la noi în toamnă”, a spus Pendiuc.

Copreşedinteţii USL, Ion Popa şi Cornel Lazăr au vorbit despre unitatea uniunii în Argeş, Popa amintind că prima întâlnire a USL a fost în Argeş, semnal dat întregii ţări. Şi Octavian Ştireanu a precizat că modelul de la Argeş este demn de copiat în toată ţara.

Au fost aprobate candidaturile PSD pentru primăriile din Argeş. 73 la număr. Printre ele, şi a primarilor Tudor Pendiuc, Nicolae Diaconu şi Gheorghiţă Boţârcă. La Costeşti neînţelegerile nu au fost însă estompate, dar Ion Popa a precizat că se fac eforturi pentru a avea candidaturi comune în toate localităţile. De altfel, restul ar cam urma să ajungă la partenerii din USL.

Sunt şi şase nume noi: la Boţeşti- Olteanu Iulian, la Bradu- Dan Stroe, la Brăduleţ- Alecu Evlampie, la Davideşti- fostul candidat al PDL Constantin Olteanu, la Muşăteşti: Ion Murăreci, la Ungheni-Gheorghe Neacşu, la Lunca Corbului: Bădescu Veron şi la Hârseşti- Ionuţ Moloiu.

În ovaţiile sălii, candidat la preşedinţia CJ Argeş a fost desemnat Constantin Nicolescu. O mare parte dintre viitorii candidaţi urmează să participe şi sâmbătă la Congresul Extraordinar al USL de la Romexpo.

Conferinta_PSD2_rs

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3