pizzeria sapori  930 122

transfagarasan_curbe

Circulatia pe Transfagarasan ramane inchisa dupa ce o portiune din drum s-a surpat

Drumul DN7C s-a rupt zilele trecute din cauza aluviunilor şi a traficului greu. De la km 64 circulatia ramâne în continuare închisa .


Pamântul s-a prabusit de sub asfalt în prapastia de aproximativ 60 de metri. Despre situatia precară a drumului se stia însă, din cauza unor contestaţii la atribuirea lucrării de refacere, nu s-a luat nici o măsură. Cel putin asta sustine directorul CNADR Arges , Eduard Dima :

„A fost reactivata o alunecare de teren mai veche, care afectase doar 10 la suta din banda, nu era atât de lata, acum însa e grav si pune în pericol siguranta participantilor la trafic. Pamântul s-a prabusit de sub asfalt în prapastia de aproximativ 60 de metri, a picat si asfaltul. Exista un proiect de reabilitarea a drumului, a fost întocmit acum trei luni, a fost licitatie, lucrarea costa 1.800.000 de lei, dar licitatia a fost contestata. Se va relua licitatia si se vor începe lucrarile, iar pâna atunci se va circula pe varianta ocolitoare.”

 
Ce-i de facut?

” Sunt mai multe variante de reparare în zona: una ar fi darâmarea zidului de sprijin, defrisarea si amenajarea unui nou drum. Acesta poate fi darâmat prin dinamitare sau cu utilajele. Vom vedea împreuna cu cei de la ISU Arges care este solutia optima”, a adaugat seful Sectiei Drumuri Nationale Pitesti, Eduard Dima.

Pâna la repararea drumului traficul se desfasoara pe ruta ocolitoare DJ 704, spre Cumpana, accesibila doar autoturismelor.

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3