Eurial 930 x 122

ponta_nico_piloti

Raliul Argeşului revine…în Argeş

În altă ordine de idei, preşedintele CJ Argeş este convins că, dacă drumul va fi reparat la timp, anul acesta se va relua organizarea Raliului Argeşului pe Transfăgărăşan, după ce anul trecut acesta a fost anulat la ordinul senatorului de Dâmboviţa.

„Dacă nu va mai fi un tovarăş care să spună că dacă nu se mai pune culoarea portocalie pe drum nu se ţine concursul, atunci Raliul Argeşului se va ţine. Şi eu spun că nu va mai fi”, a afirmat, ironic, cu aluzie la liderul PDL Argeş, Constantin Nicolescu.

De altfel, deputatul Mircea Draghici  a anuntat o vizita pe Transfagarasan a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, care ar urma sa ceara si un control cu privire la activitatea regionalei a Drumurilor Nationale. In prezent, de ieri, în urma demersurilor preefcturii au începtu lucrările pentru refacerea porţiunii DN7 C afectată de alunecarea de teren în punctul Km 64+380, intersecţia cu drumul Moliviş. Este vorba de o lucrare în regim de urgenţă pentru limitarea extinderii alunecării, precum şi largirea carosabilului pe malul drept, aşa încât circulaţia pe DN 7C să poată fi reluată, provizoriu,  pe o bandă de mers. Lucrarea a fost curpinsă în lista lucrărilor accidentale cu finanaţare din transferuri de la bugetul de stat pentru lucrări de întreţinere, prin redistribuirea fondurilor. Lucrarea propriu- zisă constă în montarea a 40 de minipiloţi, pe o lungime de 630 m liniari, fiind executată de S.C. RMR Curtea de Argeş. Lucrările sunt preconizate a se finaliza în 15 zile, ritmul acestora putând fi influenţat de condiţiile hidrometeorologice – căderi de precipitaţii.
Pe acestă zonă a DN7 C se află în curs de desfăşurare la CNADNR – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti o procedură de achiziţie de lucrări, prin cerere de ofertă, pentru consolidarea întregului tronson de drum afectat de alunecarea de teren.

Eurial 555 x222
eurial 570×90