New Profesional Consult 930 x 122

conferinta presa pitesti

Declarația zilei despre finanțarea unui Spital la Pitești: „Vindem fier vechi și luăm 2-3 milioane €”

Declarația zilei despre finanțarea unui Spital la Pitești: „Vindem fier vechi și luam 2-3 milioane €”

Citiți și: Pitești. De mâine se dărâmă tot! Nu vor mai exista în oraș

O conferinţă de presă cu totul specială a avut loc astăzi, în Sala Mare a Primăriei, acolo unde au „răsunat” mari planuri ale administraţiei locale pentru Piteşti, în prag de votare a bugetului pentru anul 2021.

Administraţia locală, constituită din primarul Cristian Gentea şi viceprimarii, Gelu Tofan și Mihai Mihailescu, s-a remarcat prin amplitudinea proiectelor (spunem noi – închipuite) la Piteşti: tren metropolitan cu propulsie pe hidrogen, spital municipal la Stadion sau secţie de medicină în cadrul Universităţii din Piteşti.

Legat de concretizarea acestora, viceprimarul Gelu Tofan a venit cu declarații amuzante, și ca o completare la declarațiile acestuia, am putea spune că: Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. De râs în hohote!

SPITAL CU BANI OBŢINUŢI DIN FIER VECHI

Spitalul se poate construi şi pe Depozitelor, poate şi la Stadion (să fie şi stadion, şi spital), nu ştiu, vom studia. E şi cimitirul în zonă…”, a declarat Tofan.

Întrebat de unde s-ar putea obţine banii necesari, Tofan a spus:

„Dar nu trebuie să luăm, trebuie să avem plus valoare. Sunt soluţii, eu vedeam şi o creştere a taxelor şi impozitelor. Este o treabă populistă a unora […].

La câteva momente distanță, acesta revine și spune: Sincer, nu e o soluție să mărim aceste taxe și impozite pentru că nu avem o sumă consistentă să o folosim pentru dezvoltareO soluţie am găsit-o undeva, este o soluţie comună: sunt tone întregi de fier la fostul CET. Da, putem să vindem fierul şi să obţinem 2 – 3 milioane de euro„, este de părere Gelu Tofan.

Legat de alte proiecte, tot Gelu Tofan a vorbit despre înfiinţarea unei secţii de medicină la Upit.

Avem şi un parteneriat cu Universitatea Piteşti. Ne dorim să facem o secţie de medicină la Universitate […]. Am luat legătura şi cu domnul subprefect (n.r. – Emanuel Soare). S-a mai dorit acum câţiva ani aşa ceva, dar nu s-a ajuns...”, a mai adăugat Gelu Tofan.

VIDEO – DECLARAȚIILE ULUITOARE ALE LUI GELU TOFAN (DE LA MINUTUL 59)

 

Primarul Gentea a abordat un comportament împăciuitor şi a anunţat că nu are o problemă cu propunerile enunţate, că nu mai contează cine a zis primul că le face.

Nu mai contează cine a vorbit, numai să le facem„, a intervenit Cristian Gentea.

Este, însă, important pentru ce se alocă bani, aceste planuri fiind incluse în bugetul Piteştiului din acest an. Iar banii pentru studii fără concretizare înseamnă risipă.

Se pot face rectificări, nu asta e problema„, este de părere viceprimarul Mihăilescu de la USR-PLUS.

ALTĂ „BOMBĂ”, CU… HIDROGEN

Un alt proiect cu ecou este… trenul metropolitan.

De această dată, coaliţia de la Pitești anunţă că nu va fi un proiect luat de la zero, ci ar folosi actuala infrastructură a CFR. O altă noutate ar fi locomotivele ecologice cu propulsie pe hidrogen, spune viceprimarul de la USR PLUS, Mihăilescu. Acesta ar urma să fie finanţat din fonduri europene, a mai precizat viceprimarul.

Încă nu circulă asemenea trenuri, dar „perspectivele sunt foarte bune„, apreciază Mihăilescu. Super-trenul ar urma să circule pe raza localităţilor Piteşti, Goleşti Ştefăneşti, Mărăcineni, Mioveni.

S-o vedem şi pe asta!

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA