930X122 MAIA

IonIliescu

15 iunie

La analiza alegerilor locale unii dintre prieteni mi-au reamintit că azi este 15 iunie zi cu rezonanţă extrem de sinistră pentru democraţia post-decembristă. A fost ziua din 1990 când au năvălit în Bucureşti mineri au devastat Universitatea şi sediile partidelor istorice PNŢCD şi PNL, au bătut oameni şi au omorât nevinovaţi, au descoperit maşinile de fabricat baniNu dragii mei nu am uitat şi n-am de ce să uit. Dar ştiţi cum e, trecutul este clar, actualitatea este mai complicată. Păi se ne reamintim de personajele implicate.

Ion Iliescu activul sexagenar care mulţumea minerilor şi îl făcea moşneag pe Regele Mihai este azi un bătrânel octogenar participând relaxat la analiza victoriei PSD. Petre Roman primul ministru dispărut în acele zile este actualmente liberal. Vajnicii Berceanu, Videanu şi ejusdem farinae sunt azi duri oameni de dreapta şi au uitat că în ’92 partidul lor se numea la alegeri PD-FSN, ca să amintească bizonului electoral de trecutul recent şi glorios. Preşedintele de azi Traian Băsescu era ocupat cu oareşce treburi pe la Ministerul Transporturilor care s-a îngrijit ca hoarda neagră de mineri dezlănţuiţi să ajungă bine mersi la Bucureşti. Academicianul Teodorescu care întrerupea emisiunea la TVR liberă că apăruseră legionarii cu faldurile verzi este azi un bonom comentator independent la România TV.

Aşa că nu unii sunt unii buni şi alţii răi. Doar liberalii bătuţi şi devastaţi au înnobilat Partidul Democrat cu particula liberală care este uitată ca şi fraierii care au fost păcăliţi de Băsescu să le dea un aer de partid de dreapta. Nu-l uit pe Băsescu pe care l-am vândut electoratului liberal în 2004 uitând de faptul că în guvernarea CDR-PD era vârful de lance al denigratorilor proprietăţii şi restituirii ei, că este cel care a dat brânciul definitiv şi irevocabil PNŢCD, unuia din cele mai onorabile partide istorice ieşit de prin puşcăriile comuniste, el care recunoştea cu cinism că lui nu i-a mers rău în comunism! Vouă cum v-a mers, ia  reamintiţi-vă?

Dar oare cu cine ne-am aliat noi liberalii în 2003 nu cu singurul partid cooptat de Internaţionala Socialistă, care făcea tot ce era posibil să-i ponegrească pe ăilalţi: PSD, că-s comunişti? Deci în 2003 şi DA era o alianţă contra naturii care ar fi funcţionat dacă n-ar fi fost preşedinte descendentul legitim al lui Iliescu, Traian Băsescu.

De cine să-mi aduc aminte azi oare, de ce buni şi de ce răi?

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90