Donaris 930 x 122

asigurare_casa

Amenzi pentru cei ce nu incheie asigurari obligatorii de locuinte

Primăria Piteşti atrage atenţia că persoanele fizice si juridice sunt obligate sa îsi asigure împotriva dezastrelor naturale, în condiiile legii, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale. În caz contrar, cetăţenii vor fi amendaţi.

 

Pentru locuinţele aflate în proprietatea persoanelor fizice beneficiare de ajutor social asigurarea obligatorie împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilorse plăteşte de catre Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale. Prima de asigurare se deduce din suma cuvenită ca ajutor social.

Contractul de asigurare obligatorie se încheie numai cu asigurătorii asociaţi în PAID (Pool de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale – societate comercială de asigurare şi reasigurare) şi care sunt autorizaţi să încheie astfel
de contracte.

Suma asigurata este echivalentul în lei, la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data încheierii contractului de asigurare obligatorie a locuinţei, a 20.000 euro, pentru fiecare locuinţăde tip A (din cărămidă şi beton) şi 10.000 euro, pentru fiecare locuinţa de tip B (materiale uşoare, lemn, materiale netratate termic etc).

Primele obligatorii pentru asigurare sunt echivalentul în lei, la cursul Bancii Naţionale a României valabil la data efectuarii plaţii, a 20 euro şi respectiv 10 euro.

Cine nu încheie asigurare obligatorie poate primi – de la primari – o amendă de până la 500 de lei. La rândul lor, primarii pot fi amendaţi cu până la 10.000 de lei dacă nu aplică amenzi persoanelor fizice sau juridice care nu încheie contracte de asigurare obligatorie a locuinţelor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90