930 x122 grota rece

vot_ep

Vino la vot, duminica, la referendum!

Duminica, românii, şi argeşenii inclusiv, sunt chemaţi la urne şi pentru a decide viitorul lor, pentru că referendumul vizează exclusiv rămânerea sau nu în funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu.

În cazul în care referendumul nu va fi validat, Traian Băsescu, acum suspendat, se va întoarce la Cotroceni. În cazul în care referendumul va fi validat, Traian Băsescu va fi demis şi vor fi organizate alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte.

Referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu necesită pentru validare prezenţa la urne a 9.154.307 de alegători, în timp ce, la scrutinul similar din 2007, prezenţa a fost de 8.135.272 de persoane, însă de data aceasta programul de vot a fost prelungit cu patru ore. Preşedinte va fi demis dacă majoritatea din cei peste 9 milioane de oameni vor vota DA.

Se votează oriunde în ţară

Puteţi vota de oriunde în ţară, între orele 07-23. Trebuie să răspundeţi punând ştampila într-una din cele două căşuţe în care este scris DA şi NU la întrebarea ” Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?”. Nu trebuie să daţi declaraţii pe propria răspundere la vot în care să menţionaţi că nu aţi mai votat în altă secţie de votare. Cartea de Identitate este predată în momentul în care primiţi ştampila de vot şi buletinul. După ce aţi votat şi aţi introdus buletinul în urnă, predaţi ştampila preşedintelui secţiei de vot şi veţi reprimi Cartea de Identitate.

La nivel naţional, vor fi peste 1000 de secţii de votare în plus faţă de 2007, cu un cost suplimentar pentru organizare de 35 de milioane de lei.

În 2007, numărul secţiilor de votare s-a ridicat la 17.480, dintre care 1.220 de secţii în Bucureşti, iar 186 de secţii de votare în diaspora. La referendumul de duminică sunt anunţate 18.548 de secţii de votare, dintre 1235 în Capitală şi 306 în străinătate.

7 secţii în plus în Argeş

În Argeş, după cum a informat prefectul Cristian Soare, organizarea referendumului din 29 iulie s-au desfăşurat potrivit graficului. Ieri era finalizat procesul de distribuire a materialelor necesare procesului electoral (buletine de vot, ştampile cu menţiunea VOTAT, ştampile de control, timbre autocolante). Acestea vor fi depozitate sub pază la primării, urmând ca astăzi, la ora 18, acestea să fie distribuite către preşedintii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Prin odin al prefectului au fost delimitate şi numerotate cele 504 secţii de votare care vor fi organizate pe raza judeţului Argeţ. Faţă de alegerile locale, sunt 7 secţii în plus: 2 la Călineşti, 2 la Toploveni, câte una în plus la Albeştii de Muscel, Corbeni, Mioveni şi Căteasca, iar la Morăreşti este o secţie mai puţin.

La nivelul judeţului Argeş sunt înscrişi în listele electorale permanente 543.735 de alegători, din care 150.725 în municipiul Piteşti.

Pentru judeţul Argeş au fost distribuite un număr de 598.181 de buletine de vor şi de timbre autocolante-

Cum poţi vota

#Dreptul de vot se va exercita în baza Cărţii de Identitate sau Cărţii de Identitate provizorii, Buletinului de Identitate, paşaportul simplu, paşaportul diplomatic sau de serviciu, carnetului de serviciu militar pentru elevii militari.

# Nu se utilizează cărţile de alegător

# În data de 29 iulie, procesul electoral va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 23.00

# La acest scrutin nu se vor organiza secţii de votare speciale, ci se poate vota în orice secţie de votare din ţară, pe listele suplimentare.

# Au drept de vot cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului, inculsiv

# Cetăţenii români care în ziua referendumului naţional se află în localitatea de domiciliu vor vota pe lista electorală permanentă

# Cetăţenii români care în ziua referendumului se află într-o altă localitate din tară vor vota în respectiva localitate în orice secţie de votare, fiind trecuţi pe listele suplimentare.

# Cetăţenii români care se află în străinătate vor putea vota în secţii de votare din străinătate organizate în ambasade şi consulate ale României.

# În localităţile cu potenţial turistic din nordul judeţului, precum Curtea de Argeş, Arefu, Lereşti sau Rucăr, a fost suplimentat numărul de buletine de vot, pentru a putea acoperi o eventuală prezenţă la vot din partea turiştilor.

Filtre împotriva turismului electoral

#Cele 504 secţii de votare vor fi păzite în principal de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor după cum urmează : IPJ Argeş – 195 secţii, IJJ Argeş – 125 secţii, ISU Argeş – 160 de secţii, alte structuri – 24 de secţii.

De la începutul campaniei electorale, poliţiştii de la Serviciul Rutier s-au deplasat la un număr de 132 firme de transport public persoane şi la 12 firme de taxi unde au purtat discuţii cu factorii responsabili cărora le-au fost aduse la cunoştinţa prevederile legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, aceştia fiind atentionaţi asupra riscurilor la care se expun în cazul încălcărilor acesteia.

# Constituirea de echipe mixte împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, pentru verificarea respectării legalităţii activităţilor referitoare la transportul rutier de persoane.

# Au fost constituite pentru sambata si duminica 37 puncte de microfiltru în care vor acţiona poliţişti rutieri, de ordine publică şi investigarea fraudelor, pe principalele artere de circulaţie şi în zone de risc, în vederea depistării autobuzelor şi microbuzelor implicate în transportul de persoane care intenţionează să voteze în mod repetat.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90