New Profesional Consult 930 x 122

formulare vaccinare

Care sunt întrebările din formularele de vaccinare ce vor fi distribuite în școli

Odată cu începerea școlii pe data de 13 septembrie, părinții copiilor cu vârsta de peste 12 ani vor primi formulare privind vaccinarea acestora.

Formularele trebuie completate de părinți „în termen rezonabil”, așa cum a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat faptul că, cei care vor refuza completarea acestor formulare nu vor fi sancționași, acest demers având doar scopul de a vedea care este dorința de imunizare.

Întrebările la care părinții vor trebui să răspundă sunt: „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”.

Ministrul crede că există un risc destul de mare ca foarte mulți părinți să răspundă cu „nu” la ultima întrebare din formular, adică să refuze să-și vaccineze copiii.

„Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur. (…)

Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde.

Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.

Fiecare unitate de învățământ a desemnat o persoană care se va ocupa cu atribuții în protecție sanitară, care va asigura legătura între DSP și părinți, pentru a le explica avantajele și necesitarea vaccinării anti-Covid la copii.

Sursă foto: Adevărul

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90