New Profesional Consult 930 x 122

Paşi înainte pentru un proiect de 100 milioane euro

clConsiliul Local Piteşti a aprobat joi, 17 ianuarie, un proiect de hotărâre privind accesarea unui împrumut de la BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare – care vizează acoperirea unei părţi din cofinanţarea necesară pentru un proiect de 100 de milioane de euro. Este vorba de proiectul realizat de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă potabilă şi ape uzate din judeţ.

Prin hotărârea de joi, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost împuternicit să semneze un contract de împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru proiectul de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi canal în Argeş. Suma este de 52,3 milioane de lei, cu o perioadă de 15 ani.

Directorul general al SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, Gelu Mujea, a spus că proiectul vast realizat de Apă Canal şi care este acum implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Argeş – ADIA – vor fi folosiţi pentru lucrări care vizează extinderea cu aproape 500 de km a reţelei de apă şi canal din unele localităţi argeşene care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară!

Vor mai fi reabilitate 2 staţii de epurare a apelor uzate şi vor fi construite alte 6 gospodăriri noi de apă, 4 staţii noi de epurare, 30 de staţii de repompare.

Investiţiile vor fi realizate în zonele Tancodrom, Calea Câmpulung şi Tarlaua 22 din Craiovei, municipiul Piteşti, dar şi în mediul rural şi în alte oraşe (Topoloveni, Ştefăneşti, Albota, Moşoaia, Bradu, Mărăcineni, Costeşti).

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90