930×122 POSADA 5

transfagarasan

Apelul unui consilier local: „Deszăpeziţi Transfăgărăşanul!”

Cristian Toma, consilier local al PP-DD Mioveni şi salvamontist, trage un semnal de alarmă privind Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos traseu rutier montan din ţara noastră. Cu eforturi minime, susţine alesul local din Mioveni, se poate face deszăpezirea acestui drum.

Chiar dacă afară sunt temperaturi ridicate, la munte încă mai este zăpadă, în special la altitudini mai mari. Aşa se face că şi pe Transfăgărăşan există zone unde nu se poate circula la această oră.

„Înţeleg că nu se găsesc bani pentru reabilitarea părţii carosabile… pentru consolidarea versanţilor… Dar să nu se găsească bani pentru câteva zeci de litri de combustibili pentru a deszăpezi un drum atât de important din punct de vedere turistic mi se pare inacceptabil! De la kilometrul 107 la kilometrul 115 nu se poate circula, dar pe versanţi nu mai este zăpadă, deci nu mai pot fi avalanşe, aşa încât nu e niciun pericol dacă se deschide pentru turişti drumul după deszăpezire. Trebuie schimbat şi regulamentul privind folosirea acestui drum, care prevede că el se deschide la 1 iulie indiferent de condiţiile meteo”, spune Cristian Toma.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA