930X122 MAIA

harta.padure.retrocedata

Primul proces câştigat de Prefectură cu moştenitorii din pădurea Trivale

Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi că instituţia pe care o conduce a înregistrat un prim succes în ceea ce priveşte procesele intentate persoanelor care au intrat în posesia unor terenuri cu vegetaţie forestieră din pădurea Trivale, din Pitești. Este vorba de o suprafaţă de 23,3 hectare, care îi va reveni statului în urma acestui proces.

Prefectura s-a adresat instanţelor de judecată în 2009, considerând ilegale punerile în posesie în 9 cazuri în ceea ce priveşte pădurea Trivale. Până acum, în cinci dosare s-au pronunţat deja soluţii. În patru cazuri, Prefectura a pierdut, iar moştenitorii-revendicatori au rămas cu pădurea.

În al cincilea, la care am făcut referire mai sus, câştig de cauză a avut Prefectura. Urmează ca terenul respectiv să fie predat de către proprietar Primăriei Piteşti, care, la rândul său, îl va preda Ocolului Silvic Piteşti, pentru a reintra în circuitul public.

Alte 4 procese sunt în derulare, dintre care unul la instanţa de fond, iar alte trei la rejudecare, a mai spus prefectul Cristian Soare.

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90