EcoMoto 930×122

prognoza meteo

Vremea extremelor în România! La ce să ne așteptăm în perioada următoare

Vremea extremelor în România! După ploile din ultima perioadă și temperaturile mai scăzute, vine un nou val de caniculă.

Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi semnificativ din 14 iulie, cu temperaturi ce vor depăşi 34 de grade.

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele două săptămâni, valul de caniculă va fi intens și persistent, cu puține ploi de vară.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Prognoză meteo 11-24 iulie 2022 pentru Muntenia

Intervalul va debuta cu un regim termic diurn agreabil, cu valori în medie de 25…29 de grade, iar nopţile vor fi relativ răcoroase (9…15 grade).

Din 14 iulie însă, vremea va deveni călduroasă (temperaturi maxime în general de 30…34 de grade şi minime de 14…18 grade), iar între 18 şi 22 iulie estimările prognostice indică o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic.

Pe tot parcursul intervalului, se va menţine regimul pluviometric deficitar, ploi de scurtă durată, slabe cantitativ fiind posibile doar pe spaţii mici la începutul perioadei şi în jurul datei de 16 iulie.

Vremea la Pitești

De joi – 14 iulie, mercurul din termometre va ajunge la 30 de grade Celsius, la Pitești. Vineri și sâmbătă se vor înregistra chiar temperaturi de 32 de grade.

În weekend, după-amiază, sunt posibile și averse, furtuni izolate.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90