930 x122 grota rece

Simulare de atac terorist la Sala Sporturilor din Pitesti

mm Pitesti. 23 septembrie 2009. ISU Arges.
Azi, la ora 10, la Sala Sporturilor Pitesti a avut loc un exercitiu de interventie cu forte umane si mijloace tehnice pentru gestionarea unei situatii de urgenta generate de actiuni teroriste in zone cu aglomerari de persoane. Actiunea este organizata de I.S.U. Arges (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), la care au participat efective ale I.S.U., Directiei Judetene de Informatii, Politiei si Jandarmeriei Arges, Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Pitesti, Ambulantei, Crucii Rosii, Politiei Comunitare, CEZ Distributie, GDF Suez etc.
Scenariu cu explozii, incendii si ruine
Potrivit organizatorilor, scenariul a fost conceput astfel: actiunea diversionista a elementelor teroriste a provocat detonarea unui dispozitiv exploziv in Sala Sporturilor in timpul desfasurarii unei manifestari sportive unde era implicat un mare numar de sportivi si spectatori. O alta bomba a explodat si in corpul sudic al cladirii, unde isi desfasurau activitatea circa 60 de persoane din cadrul A.J.F. Arges (Asociatia Judeteana de Fotbal). Cele doua deflagratii au dus la distrugerea unei parti a imobilului si la initierea unor focare de incendiu care au afectat partea de nord-vest a cladirii, urmate de degajari de fum si gaze toxice, ceea ce a condus la perturbarea activitatilor din obiectiv si in zonele limitrofe.
In baza acestui scenariu, fortele implicate au actionat pentru indrumarea si devierea traficului, securizarea zonei, autoevacuarea si evacuarea persoanelor, inlaturarea sau limitarea riscurilor iminente de prabusire a constructiei, cautarea, deblocarea si salvarea persoanelor prinse sub darâmaturi, trierea si transportarea victimelor, acordarea primului ajutor si a asistentei medicale de urgenta si stingerea incendiilor conform procedurilor de interventie in astfel de situatii.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3