930×122 POSADA 5

padure taiata

Pitești: Administrator de firmă a taiat pădurea pentru a face pensiune

Pitești: A taiat pădurea pentru a face pensiune turistică

Trimis în judecată după ce ar fi redus în mod ilegal suprafața fondului forestier

În ziua de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de reducere a suprafeței fondului forestier național, faptă prev. și ped. de art. 106 alin.2, din Legea 46/2008.

Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 35 de ani, din Pitești, având calitatea de administrator al unei societăți, ar fi obținut aprobarea pentru soaterea definitivă din Fondul forestier a suprafeței de aproximativ 1.800 mp, cu scopul realizării obiectivului ,,Construirea unui obiectiv turistic cu funcțiuni de cazare (pensiune turistică)”, dintr-o suprafață totală de 4400 mp teren forestier având categoria de folosință pădure, achiziționată în anul 2018, în beneficiul societății în cauză. Ulterior, în cursul anului 2019, a fost realizată dezmembrarea terenului în cauză, rezultând un număr de 8 loturi, dintre care 3 au fost vândute.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a administratorului și a societății comerciale.

 

Kaia 555×222
eurial 570×90