Kaia 930 x 120

suplimente naturiste

Semnal de alarmă! Suplimentele naturiste care bagă tinerii în spital

Cardiologii trag un semnal de alarmă în privința suplimentelor pe bază de plante, care provoacă tinerilor probleme cardiace.

Potrivit medicului cardiolog Dr. Danielle Belardo, din California, cea mai frecventă cauză a aritmiei cardiace sau a bătăilor neregulate ale inimii, în cazul pacienților de aproximativ 20 de ani care se prezintă în cabinetul ei, este administrarea suplimentelor pe bază de plante, notează Antena 3.

Pacienții care vin spun că au folosit diferite suplimente alimentare pe bază de portocală amară sau efedră, conform medicului. Ambele sunt asociate, în urma studiilor și cercetărilor clinice, cu bătăi neregulate ale inimii.

Cardiologul din California nu este singurul care a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește suplimentele naturiste, potrivit sursei citate.

Medici de urgență și interniști din toată lumea au reacționat spunând că au experimentat același fenomen.

Dr. Martha Gulati, un cardiolog din California și președinte ales al Societății Americane pentru Cardiologie Preventivă, se numără printre aceștia. Gulati a declarat pentru Insider că este îngrijorată de faptul că mulți oameni cred în mod fals că administrarea remediilor „naturale” este mai sigură decât medicamentele făcute într-un laborator.

Suplimentele care au fost legate de aritmie 

Portocala amară, numită și Citris aurantium, a fost legată de aritmie, conform lui Belardo. Institutul Național de Sănătate recunoaște că portocalul amar ar putea provoca bătăi neregulate ale inimii.

Efedra și alcaloizii de efedrină, compuși interziși de SUA în 2004 pentru că provoacă aritmie, atac de cord, accident vascular cerebral și deces. Compusul apare însă în continuare în suplimente, în ciuda interdicției.

Uleiul de pește, luat în doză de un gram pe zi sau mai mult, ar putea crește riscul pentru un tip de ritm cardiac neregulat numit fibrilație atrială, potrivit mai multor studii clinice. Gulati a spus că uleiul de pește poate avea efecte negative și asupra coagulării sângelui și poate provoca sângerări neobișnuite.

Foto descriptiv: Digi24

 

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90