New Profesional Consult 930 x 122

bombe nucleare

Amenințări fără precedent: mini bombe nucleare!

Oficialii americani avertizează şi spun că ruşii vor folosi o armă cu rază scurtă de acţiune cu focos nuclear, notează Antena 3.

Potrivit sursei citate, Statele Unite ale Americii se tem că vor depista prea târziu un atac nuclear al Rusiei.

„Nu vor folosi niciodată o armă nucleară strategică. Nu vor lansa niciodată o rachetă balistică intercontinentală sau nu vor lansa în luptă un bombardier încărcat cu focoase nucleare. Ceea ce vor face va fi să folosească o armă cu rază scurtă de acţiune.

Au focoase pe care noi le numim micro-nucleare, cu un randament explozibil de la zeci până la sute de tone. Aceasta este totuşi o bombă mare”, a spus oficialul, referindu-se la micro-bombele nucleare, dar a subliniat că „vă puteţi concentra pe ţinte foarte mici, în cazul cărora nu aveţi prea multe radiaţii”, a declarat Joshua Kelsey, purtător de cuvânt al Comandamentului Strategic al SUA.

De asemenea, înaltul oficial american avertizează că ”nu vom şti înainte ca Rusia să le folosească”.

Joi, 29 septembrie, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre măsurile pe care ar trebui să le ia fiecare român, în parte, în cazul unui atac nuclear.

Acesta a declarat că nu există un pericol nuclear acum care să amenințe România, dar că autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătite pentru ”orice scenariu”, potrivit Digi24.ro

Raed Arafat, despre un atac nuclear

„Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În primul rând, să nu te panichezi, asta e clar!

Doi: dacă ţi se spune: ”stai acasă pentru următoarele cinci-şase ore”, să nu ieşi şi să stai acasă cu geamurile închise.

Trei: dacă ţi se spune: ”nu pleca cu maşina proprie”, stai acasă, să faci acest lucru! 

Riscul panicii poate face ca unii să plece dintr-o zonă care cred că nu e ok şi să ne trezim cu un alt impact pe trafic şi să se blocheze traficul fără motiv.

Deci important este, în astfel de situaţii, să asculţi ce să nu faci şi ce recomandări sunt a face. (…) Dar totul pe baza informaţiilor care vin oficial”, a declarat Raed Arafat.

Foto descriptiv: Impact.ro

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA