Donaris 930 x 122

drum expres

Veste importantă despre drumul expres Pitești – Mioveni!

Veste importantă despre drumul expres Pitești – Mioveni!

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Astăzi, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost semnat un protocol de colaborare între CNAIR și autoritățile din județul Argeș pentru construcția Drumului Expres A1 – Pitești – Mioveni.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

CNAIR se ocupă de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Argeș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului.

Acest obiectiv este important pentru dezvoltarea economică regională și pentru conectivitatea la infrastructura rutieră referențială de tip TEN-T.

Au fost prezenți la eveniment Cristian Pistol, directorul CNAIR, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, deputatul Simona Bucura-Oprescu, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, și Cristi Puiu, administrator al județului.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a declarat că municipalitatea va sprijini total acest proiect.

E foarte important pentru municipiul Pitești pentru că descărcarea pe Calea Depozitelor va ajuta la decongestionarea traficului în zona Podul Viilor și, așa cum spunea domnul ministru Grindeanu, toate lucrările de infrastructură din jurul Piteștiului vor face din municipiul nostru un nod foarte important pe harta României. Eu sunt convins că cei de la Consiliul Județean vor duce la bun sfârșit acest proiect, iar sprijinul nostru va fi total.

Eu chiar îl voi delega pe administratorul public, pe domnul Lucrețiu Tudor, ca să se ocupe de toată partea care revine Piteștiului și sunt convins că lucrurile vor merge foarte bine.”, a declarat edilul.

De asemenea, Gentea a mai afirmat că se bucură că datorită „expresului” Pitești-Mioveni, orașul se va elibera de traficul infernal.

Am făcut eforturi comune – Consiliul Județean, Piteștiul și Mioveniul – și am reușit să demarăm proiectele în urma cărora vom beneficia de lucrări mari de infrastructură!

În jurul Piteștiului avem în construcție: Autostrada Pitești – Sibiu, Drumul Expres Pitești – Craiova și urmează Drumul Expres Pitești – Mioveni!

Sunt foarte mulțumit și că, prin „expresul” Pitești-Mioveni, rezolvăm problema unuia dintre cele două poduri care erau necesare pentru descărcarea rutieră și, astfel, eliberăm Piteștiul de traficul infernal!”, a mai transmis primarul Cristian Gentea.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

10 comentarii

  • Ionut spune:

    Ce frumos visează GENTEA ,OARE DRUMUL EXPRES V A AVEA SI PISTA PT BICICLETE?

  • Costel spune:

    Nimic concret. Iar o luam de la capăt. Ultima știre pe acest subiect a fost ca nu exista acord din partea Institutului Pomicol Maracineni și nici al Primăriei Mărăcineni pentru traseul stabilit. Deci? Cum e? Exista acord sau nu? Se alege alt traseu sau nu? Faceți știri doar de dragul de a umple o pagina web? Sau dezvoltați ideile în asa fel încât sa lămuriți și problemele.?

  • Pitestean spune:

    Unde ai văzut Ionuț pista de biciclete pe autostradă sau pe drum expres in lume ?

  • Cristian Albert spune:

    Cate semafoare va avea drumul expres la fel că in Pitești?

  • Mii Shu spune:

    Si eu beau o bere la terasa . Bine ar fi sa ploua. Oare ASA gandesc primarii ?

  • Vlad Paraschiv spune:

    Dacă tot s-au întrunit atâția oameni cu putere de decizie în PITEȘTI, MIOVENI, MARACINENI, MIN TRANSPORTURILOR, MĂCAR SĂ FI STABILIT TRASEUL EXACT al acestui drum și să fi făcut un CALENDAR PRECIS și STRÂNS ptr executarea tuturor fazelor acestui drum, calendar care, după umila mea părere NU TREBUIE SĂ DEPĂȘEASCĂ 2 ANI DE ZILE PÂNĂ LA PUNEREA ÎN CIRCULAȚIE.

  • Geo spune:

    Unde e Planul de Urbanism General, trebuia sa fie finalizat de anul trecut. Ce faceți? Când este gata ? Eu cred ca și asta va avea un sfârșit în sertare, Atenție ! plătim Planuri de Urbanism pe banda rulanta, dar tot nu avem.unul. Domnii de la DNA ce păziți? În Pitești au fost plătite în decurs de 10 ani 2 Planuri Generale de Urbanism, și, nu avem niciunul. Banii nu mai sunt. Trageți singuri concluzia.

  • Marian Cirstea spune:

    La mintea ta are si de avioane.

  • Andrei spune:

    Acești primari nu au propriile judecăți sau consilieri care să-le spună să nu se mai ducă după fentă? Partidul le dictează să participe la acțiuni fără finalizare? Aceasta este poză de banner pentru alegerile viitoare. Toate partidele susțin de decenii dezvoltarea țării. Și acesta este rezultatul, un petec de asfalt nu sunt în stare de când a venit Renault. Hai să votăm români în 2024 și să ne vedem de propriile interese!

  • Viorel spune:

    Eu sper să nu închidă ieșirile din Micești ca data trecută când s-au pomenit oamenii cu intersectiile blocate și obligați să meargă spre Pitești ca să ajungă la Mioveni…
    Ies oamenii pe sub pod …

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3