930×122 CAPRA 5

agentie de modeling

Pitești. „Țepuit” în plin Centru, lângă Zara! Atenție, vi se poate ÎNTÂMPLA!

Pitești. Tânăr „țepuit„ în plin Centru, lângă Zara! Atenție, vi se poate ÎNTÂMPLA! Metoda „modelling” încă are efect în Pitești.

Citiți și: Pitești. Țeapă lângă Zara! „Abureală” la telefon. Discuția a fost înregistrată

Strategia este una simplă. Un individ stă la ”pândă” în centrul municipiului și caută tinere talente, sau mai bine zis, persoane numai bune de tras în piept.

Totul se întâmplă într-un cadru organizat. Tinerii sunt duși într-un așa zis ”sediu”, în clădirea Alcadibo, acolo unde li se prezintă niște oferte avantajoase de muncă.

La final, aceștia sunt puși să plătească o taxă, încheie un contract și rămân cu promisiunea că vor fi contactați ulterior.

Un cititor ne-a contactat la redacție și ne-a povestit pe îndelete cum acționează aceste persoane, cum își selectează ”prada” și cum storc oamenii de bani.

Adolescentul – D.I., în vârstă de 19 ani, din cartierul piteștean Găvana, a decis să ne contacteze pentru a trage un semnal de alarmă, astfel încât nimeni să nu mai cadă în plasa firmei fantomă, iar autoritățile să se autosesizeze și să facă ceva în acest sens.

Își selectează prada și storc tinerii de bani

„Săptămână trecută, mai exact vineri, am vrut să mă duc să îmi cumpăr niște haine din magazinul Zara. Când mă apropii de magazin, un individ îmi întinde mâna, avea niște pliante, mă întreabă dacă am două minute să îmi spună ceva și politicos îi spun că da. Toate bune până aici.

Începe să mă întrebe dacă aș vrea să particip la niște evenimente și să fiu model, îi zic că da și că sunt interesat, după care îmi zice să merg cu el la colegele lui în clădirea Alcadibo.

Mergem acolo unde o fată mă întreabă dacă vreau să apar în reviste și panouri publicitare ca model timp de 12 luni. Îmi spune că o să fiu invitat la eveniment în fiecare luna și că durează o oră jumătate. În tot acest timp voi proba costume, accesorii (ceasuri, brățări) și voi fi plătit cu 100 € de euro de eveniment, plus tot ce probez rămâne al meu.

Accept oferta, facem un <<contract>> și mi se spune că trebuie să plătesc o taxă de 200 de lei.

Despre această taxă nu mi s-a spus absolut nimic, mă trezesc că trebuie să plătesc și am plătit-o. Fata respectivă mi-a făcut niște poze de recunoaștere, mi-a zis că o sa fiu sunat zilele următoare și am plecat cu  acel <<contract>> și <<bonul fiscal>>”, ne povestește tânărul.

Ca să fie credibili, reprezentanții firme au încheiat și un contract pe care tânărul, credul, l-a semnat, din păcate pentru el.

Iată-l:

După câteva zile, adolescentul este sunat și rugat să se prezinte în același birou din centrul municipiului

Povestea continuă:

„Am fost sunat de un băiat sa mă prezint la ora 13:00 tot în același birou. Mă duc, iar acolo mă întâmpină o femeie care pretinde că e <<șefa>> și îmi spune că am fost ales de ei, de branduri de haine, și de cei de la Media Galaxy. Doamna respectivă îmi spune că o să am două evenimente pe lună, prima oară mi s-a spus că o să am un singur eveniment, și că o să primesc 1450 de lei la fiecare eveniment, plus hainele și accesoriile purtate.

Îmi dau din nou acordul și mi se spune să facem un contract și, bineînțeles, să plătesc din nou o taxă de 2.000 de lei. Mi se explică că această taxă este percepută pentru patru albume foto care se trimit mai departe și pentru stiliștii care mă ajută la evenimente.

Am vrut să refuz, dar doamna respectivă insista spunându-mi că este o șansă rară și nu trebuie să-i dau cu piciorul.

Așa m-a făcut să plătesc încă 500 de lei, deci până acum 700 de lei dați și mi s-au făcut iarăși niște poze. Ulterior am fost din nou contactat spunându-mi să vin a doua zi la ora 10:30, la sediu, să pozez pentru un „album foto”, ne-a mai declarat tânărul.

Vă vom prezenta într-un viitor material cum a decurs întâlnirea de la sediul „agenției de modeling”, mai exact cum a încercat piteșteanul, alături de mama sa, să-și recupereze banii pe care i-a plătit, ce metode folosesc reprezentanții „agenției” pentru a-i convinge de bunele întenții pe care le au și, de asemenea, ce răspunsuri au primit redactorii ePitești după ce au luat legătura cu „agenția”.

Toate acestea, doar pe ePitești.ro! Nu ratați materialele viitoare!

Foto: Pitești/Centru/Descriptiv/Arhivă

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90