930X122 MAIA

Ion Mînzînă, vești despre Laboratorul de Radioterapie din Pitești

Ion Mînzînă, vești despre Laboratorul de Radioterapie din Pitești

Cea mai mare catastrofă a politicii românești post-decembriste propulsată până în funcția de premier (din fericire acum este fost premier) a ajuns să arunce cu acuze la adresa guvernului Ciolacu pentru că o serie de investiții care inițial se aflau pe lista de finanțare din PNRR au fost transferate pe alte axe de finanțare cu fonduri europene (cu precădere de la Banca Europeană de Investiţii), spune Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș.

„Manipularea și demagogia acestui individ cu fotografie judiciară la instanțele din SUA atinge paroxismul (n.r. se referă la fostul premier Florin Cîțu!

Nu se pierd bani din PNRR, din contră, pentru că fondurile europene, așa cum este și cazul PNRR, se pierd dacă un proiect nu poate fi finalizat la termen.

Ion Mînzînă, vești despre Laboratorul de Radioterapie din Pitești

Or, ca să luăm cazurile spitalelor pe care „Luceafărul echipei câștigătoare din PNL ” le-a scos în evidență, cum poți termina construirea de spitale sau corpuri noi de spital și dotarea lor în mai puțin de trei ani (2026 fiind termenul limită de implementare pe PNRR), când pleci de la ZERO⁉️

Doar pentru că au fost introduse acolo cu forcepsul politic de fosta guvernare PNL-USR, prin Cîțu și Ghinea?

Știu bine ce vorbesc pentru că, spre exemplu, proiectul nostru privind Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, atât de necesar pentru secția de Oncologie, a fost respins de acel guvern sulfuros pe toate axele de finanțare – motivele se subînțeleg – deși aveam o mare parte din documentație realizată deja și deci ne puteam încadra în termene. Din fericire, după o evaluare obiectivă făcută ulterior de Ministerul Sănătăţii – România, proiectul a fost declarat finanțabil pe PNRR.

Știți care este diferența? În timp ce investițiile la spitalele introduse pe criterii politice documentația a fost ZERO, pentru Laboratorul de Radioterapie, Consiliul Județean Argeș este deja în etapa de actualizare a Devizului General pentru caietul de sarcini, pentru a putea lansa licitația de execuție”, afirmă Ion Mînzînă.

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3