930×122 POSADA 5

Blocaj pe linia CFR Pitești – București!

Blocaj pe linia CFR Pitești – București!

Constructorul Aktor (Grecia) contestă la CNSC licitația de aprox. 600 de milioane de lei pentru lucrări de reparații și înlocuire la rând pe linia București – Pitești.

Vineri, 13 octombrie, în ultima zi legală, Aktor a depus la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor o contestație. Aceasta vizează licitația organizată de CFR Infrastructură, prin Regionala București.

Contractul din PNRR pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe linia neelectrificată București – Pitești a fost lansat în licitație în august 2022.

CFR Infrastructură a desemnat pe 3 octombrie constructorul turc Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş cu o ofertă de 584 milioane lei.

Estimarea Companiei de căi ferate fiind de 660 milioane lei.

Încă din mai 2021, Compania a început lucrări pentru creșterea vitezei trenurilor de la 50 km/h la 120 km/h.

Aceste intervenții sunt necesare pentru pregătirea infrastructurii feroviare înainte de achiziția trenurilor cu hidrogen.

BLOCAJ PE LINIA CFR PITEȘTI – BUCUREȘTI!

SRCF București a desemnat ofertele câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF 101 București – Pitești.

Investiție este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ofertele depuse de Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş pentru cele 2 loturi de pe intervalul CF CHITILA – GOLEȘTI, aferent liniei București – Pitești, au fost desemnate câștigătoare.

Contractele de achiziţie publică urmând a fi semnate de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Lucrările de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe cei 196,7 km CF au drept scop aducerea liniei în parametrii proiectați.

Totodată, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h. Se are în vedere și eliminarea costurilor cauzate de restricții.

Nu în ultimul rând, creșterea eficienței activității de operare și maximizarea gradului de siguranță.

Detalii, AICI – Blocaj pe linia de tren București-Pitești

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3