930 x122 grota rece

centrul cultural pitești

Pitești: Dezbateri deosebit de importante! Invitați valoroși

Pitești: Dezbateri deosebit de importante! Invitați valoroși

Citiți și: Pitești: Se pregătesc evenimente de mare interes în Centru! Oamenii sunt așteptați

Centrul Cultural Pitești organizează o serie de evenimente cultural-educative de mare amploare.

Acestea vor avea loc în perioada 25-28 iunie 2024.

Citiți și: Săptămână de excepție la Pitești!

Publicul va putea participa atât fizic, în limita locurilor disponibile, cât și online, prin intermediul paginii oficiale de Facebook și site-ului instituției, www.centrul-cultural-pitesti.ro.

Evenimentele programate oferă o gamă diversificată de prelegeri, conferințe și întâlniri literare, acoperind teme de istorie, religie, filosofie, educație și literatură.

Marți, 25 iunie

Prelegerea „Conferințele de pace și rezultatele lor”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș.

Evenimentul va avea loc la ora 12:00, în Sala Ars Nova a Centrului Cultural Pitești.

Dumitrache va analiza conferințele de pace de la Paris din 1919-1920 și 1946, evidențiind impactul acestora asupra stabilității europene și concluzionând cu o privire critică asupra necesității unor noi acorduri de pace în contextul actual al relațiilor internaționale.

Tot în prima zi, de la ora 15:00, în aceeași sală, va avea loc prelegerea „Transcendența și Imanența în Marile Religii și în Filosofie”.

Prelegerea face parte a proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”.

Coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu și avându-l ca invitat pe preotul prof. univ. dr. Ion Popescu, evenimentul va explora conceptele filosofice și religioase de transcendență și imanență.

La ora 17:00, proiectul cultural-motivațional „Arta Devenirii” va găzdui dialogul „Sindromul impostorului”.

Evenimentul este coordonat de scriitoarea Silvia Grigore și având-o invitată pe Mirabela Răducu, consilier în asistență socială și dezvoltare personală.

Pitești: Dezbateri deosebit de importante! Invitați valoroși

Discuția va aborda problemele legate de sindromul impostorului, un fenomen psihologic care afectează numeroase persoane oneste și competente, generând un sentiment de insuficiență și anxietate în ciuda succeselor lor evidente.

Miercuri, 26 iunie

Seria evenimentelor continuă cu prelegerea „Luna Mihai Eminescu. Fruntea Arzândă”.

Susținută de scriitorul și eminescologul Lucian Costache, va avea loc la ora 11:00, în Sala Ars Nova.

Costache va oferi o analiză profundă a sonetelor eminesciene, concentrându-se pe vocabularul complex și inovativ al marelui poet român.

La ora 15:00, Laura Gabriela Nițescu, trainer de dezvoltare personală, va susține prelegerea „Educație cu iubire”.

Va prezenta un proiect de suflet care propune o nouă viziune asupra educației.

Nițescu va discuta despre importanța valorilor morale și legilor divine în modelarea relațiilor dintre adulți și copii.

De la ora 16:00, prof. univ. dr. Ilie Popa va susține prelegerea „Moise, omul care l-a revelat celorlalți pe Dumnezeu; Zoroastru, primul care l-a făcut cunoscut pe Diavol”.

Prelegerea face parte din proiectul „Civilizația umană și fenomenul religios”.

Evenimentul va explora contribuțiile fundamentale ale acestor două figuri religioase și impactul lor asupra credințelor și practicilor religioase.

Joi, 27 iunie

La ora 12:00, jurnalistul și psihologul George Smeoreanu va susține prelegerea „Ioan Petru Culianu și lumea cuantică”.

Aceasta este parte a proiectului „Vaccin împotriva virusului manipulării”.

Smeoreanu va explora ideile inovative ale lui Ioan Petru Culianu, concentrându-se pe conexiunile dintre eul uman și realitatea cuantică.

La ora 17:00, va avea loc întâlnirea literară „Lecturi de cireșar” sub genericul „Confluențe literare”, coordonată de scriitoarea Allora Albulescu.

Evenimentul va reuni membri ai Asociației Creatorilor de Ficțiune și va fi organizat sub egida Fundației literare „Liviu Rebreanu”.

Seara zilei de joi se va încheia cu conferința „Arta de a ne schimba viața: perspective budiste asupra karmei”, programată pentru ora 18:30.

Invitat special va fi călugărul tibetan Geshe Jampa Gelek.

Coordonat de Alexandra Grigorescu, evenimentul va oferi participanților o perspectivă budistă asupra conceptului de karma și modalități practice de aplicare a acestor principii pentru a-și transforma viața.

Vineri, 28 iunie

La ora 13:00, în Sala „Simfonia” a Filarmonicii Pitești, va avea loc festivitatea de decernare a Premiilor Revistei „Argeș” pentru anul 2023.

Coordonați de redactorul-șef dr. Leonid Dragomir, participanții vor asista la decernarea premiilor pentru poezie, critică, eseu și memorialistică.

Evenimentul va include și lansarea volumului al IV-lea din colecția „Cărțile revistei Argeș” – „Limba noastră cea de toate zilele. Din vorbă-n vorbă. Corect/Incorect”, autori: C. Voinescu și Iudita Dodu Ieremia.

Participanții sunt încurajați să profite de această oportunitate unică de a învăța, de a se conecta și de a se bucura de bogata ofertă culturală a Centrului Cultural Pitești.

Foto principal: Descriptiv

Foto articol: Facebook

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3