New Profesional Consult 930 x 122

A0

În sfârșit, pe Autostradă de la Pitești la Constanța: Când se deschide A0 Sud Lot 3

În sfârșit, pe Autostradă de la Pitești la Constanța: Când se deschide A0 Sud Lot 3

Citiți și: Cea mai importantă autostradă, eșecul momentului!

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a efectuat recent o vizită pe șantierul Lotului 3 Sud al A0.

Acest drum reprezintă ultima secțiune lipsă din partea sudică a Autostrăzii A0.

Citiți și: Ziua cea mare! Azi se deschide acest lot de Autostradă

În urma vizitei, Scrioșteanu a afirmat că există șanse ca lotul să fie finalizat până la sfârșitul acestui an, potrivit economica.net.

Acest lucru va fi posibil doar dacă nu apar noi probleme și dacă mobilizarea pe șantier rămâne la nivelul discutat.

În prezent, peste 16 km din cei 18 km ai lotului au stratul de bază așternut.

Iar 7 km dintre aceștia au și stratul de binder aplicat.

„Analiza pe care am făcut-o cu responsabilii din șantier pe toate punctele critice (…) dacă nu apar elemente noi și mobilizarea va fi cea pe care am discutat-o, încă este posibil ca până la sfârșitul acestui an să circulăm de aici de la Bragadiru, de la intersecția cu DN6, până la Autostrada A1 București-Pitești, împreună cu nodul rutier, să fie în trafic”, a declarat Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Scrioșteanu a subliniat importanța strategică a acestui lot, mai ales după deschiderea recentă a Lotului 1.

„Acest Lot 3 sudic este, în momentul de față, și mai important decât a fost până acum, odată cu deschiderea de acum 4 zile a Lotului 1 în totalitate, întrucât face conexiunea la nivel de autostradă între A1 Pitești-București – DN6 – DN5 – DN4 – A0 – A2 București-Constanța”, a spus Scrioșteanu.

La pasajul principal care supratraversează Autostrada A1 București-Pitești s-a turnat deja placa de suprabetonare pe deschiderea centrală.

Urmează să fie montate și lisele de parapet.

În sfârșit, pe Autostradă de la Pitești la Constanța: Când se deschide A0 Sud Lot 3

Cu o lună în urmă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a exprimat scepticism cu privire la termenul de finalizare anunțat de constructorul elen Aktor.

Constructorul estima finalizarea lucrărilor în septembrie.

„Pe lotul 3 din A0 Sud, unde constructorul continuă să spună că în septembrie această lucrare va fi finalizată. E un termen ambițios. Dar începe să devină nerealist acest septembrie. Eu nu vreau să stric entuziasmul directorului care a zis că rămâne valabilă această lună. Dar mi-aș dori cel puțin în săptămânile viitoare o creștere a activității pe acest șantier”, a declarat atunci Grindeanu.

În iunie, constructorul grec Aktor a raportat un progres de aproape 70% pe Lotul 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0).

Vicepreședintele Consiliului de Administrație și CEO al Grupului Intrakat, din care face parte Aktor SA, Alexandros Exarchou, a declarat că și-a asigurat personal Guvernul României că lucrările vor fi gata până la sfârșitul lunii august sau începutul lui septembrie.

„Am asigurat personal Guvernul României că vom fi gata până la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie”, a spus Exarchou.

Dacă toate lucrările continuă conform planului și nu apar probleme neprevăzute, Lotul 3 Sud al A0 ar putea fi dat în circulație până la sfârșitul acestui an.

Finalizarea acestui lot va oferi oferind o conexiune autostrăzi și drumuri naționale din România.

Rămâne de văzut dacă termenul ambițios va fi respectat, dar autoritățile și constructorii își mențin angajamentul pentru finalizarea cât mai rapidă a proiectului.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Imagini: economica.net.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90