930 x122 grota rece

bmw_x6_xdrive_50i

BMW xDrive Tour la Pitesti (video)

Cel mai inteligent sistem de tracţiune integrală  4 x4, BMW xDrive a fost testat de peste 80 de clienţi  şi prieteni ai mărcii BMW. În zilele de 27 şi 28 octombrie 2009 la showroom-ul Motor AG din Piteşti a avut loc BMW xDrive Tour, unul dintre cele mai ample evenimente pe care Motor AG Piteşti le dedică clienţilor şi pasionaţilor mărcii BMW.

Evenimentul a oferit o ocazie excelentă celor peste 80 de invitaţi ai Motor AG Piteşti să descopere beneficiile sistemului de tracţiune integrală BMW xDrive. Parte a unui program european, organizat cu expertiza BMW Fahrer Training, BMW xDrive Tour prezintă beneficiile tehnologice oferite de sistemul de tracţiune integrală al mărcii germane atât pe şosea, cât şi pe traseu off road.

Noutăţile pe care evenimentul le-a oferit în acest an pasionaţilor mărcii au fost: noul BMW X1, a cărui lansare oficială a avut loc la showroom-ul Motor AG Piteşti în data de 22 octombrie, şi care  a fost oferit spre testare în versiunea 23d xDrive şi BMW Seria 750i xDrive: noutate supremă şi lider de gamă. Pasionaţii BMW X6 au avut de asemenea ocazia să conducă şi aici modelul, iar iubitorii de putere s-au îndreptat spre motorul 3.5d disponibil pe BMW X5.

BMW xDrive este cel mai inteligent sistem 4×4, care asigurǎ în permanenţă autovehiculului cea mai bunǎ tracţiune posibilǎ. Iar acest lucru creşte agilitatea şi vǎ menţine în siguranţǎ pe şosea, chiar şi în curbele luate rapid. Diferit faţă de alte sisteme 4×4, BMW xDrive asigură o aderenţă bună pe şoselele alunecoase, fără a diminua senzaţia de tracţiune spate. Sistemul inteligent xDrive transferă putere către roţi în doar câteva milisecunde. Astfel, în condiţii normale, puterea este distribuită între puntea faţă şi cea spate într-un raport de 40:60. Dar în momentul în care sistemul simte o pierdere excesivă a tracţiunii, inversează subit cuplul, pentru a se adapta condiţiilor schimbătoare; iar astfel oferă tracţiunea maximă disponibilă şi o manevrabilitate superioară, pe toate suprafeţele.

„Întregul sistem reacţionează cu promptiudine la simpla apăsare a unui buton (asistarea la coborârea sau urcarea rampelor). Nu sunt necesare reglaje suplimentare cum ar fi operarea diferenţialelor, xDrive asigură prin control electronic cel mai bun răspuns pentru fiecare situaţie. Lucru ce se traduce prin mai mult confort şi usurinţă de utilizare şi face ca xDrive să fie sistemul cu cea mai rapidă viteză de reacţie din segment”, explică dl. Cătălin Lavric, Director de Vânzări Motor AG Piteşti.

Pentru condusul pe şosea se oferă un alt atu important faţă de sistemele convenţionale. La primul semn de supravirare xDrive intervine, transferând cuplul către puntea faţă. În condiţii de subvirare, puterea este transferată către roţile din spate. Se asigură astfel o viteză mai mare la abordarea virajelor şi un comportament mai sportiv.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90