930×122 CAPRA 5

anm

Vremea în următoarele zile. Din nou vești neașteptate, ce se va întâmpla!

Vremea în următoarele zile. Din nou vești neașteptate, ce se va întâmpla!

Citiți și: Un nou ciclon aduce furtuni puternice. Cum va fi vremea în țară

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România în această săptămână.

Deși temperaturile vor varia, se așteaptă ca vremea să fie rece pentru mijlocul lunii septembrie în unele regiuni.

Citiți și: Imaginile dezastrului: Brazi imenși, scoși din rădăcini, au căzut pe bloc!

Iată, conform dailybusiness,  prognoza meteo pentru zilele următoare:

Luni

Astăzi, valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua precedentă, dar vremea rămâne rece pentru mijlocul lunii septembrie.

Temperaturile maxime vor varia de la 14-15 grade în zone precum Banat și Crișana, până la 23-25 de grade în sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea.

La altitudini de peste 2000 m, în vestul Carpaților Meridionali, pot apărea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și în extremitatea de nord-est a țării. Temperaturile minime se vor situa între 5 și 15 grade.

Marți

Vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor, cu temperaturi apropiate de valorile normale pentru această perioadă.

Cerul va avea înnorări, iar ploile vor fi prezente în Moldova, Dobrogea, Muntenia și estul Transilvaniei, precum și în zonele de munte. Izolat, cantitățile de apă pot depăși 10-15 l/mp.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, cu ploi pe arii restrânse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 26 de grade, iar minimele între 6 și 16 grade.

Dimineața și noaptea, se va semnala izolat ceață.

Miercuri

Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse pe arii restrânse, posibil însoțite de descărcări electrice în zonele de munte, sud-vest, sud și est.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, sudul Moldovei, Bărăgan, Dobrogea și la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar minimele între 6 și 15 grade. Dimineața și noaptea, se va semnala izolat ceață.

Joi

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării și temporar noros în rest.

Se vor semnala ploi slabe în regiunile sudice și sud-estice și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și la munte.

Temperaturile maxime vor fi între 18 și 26 de grade, iar minimele între 5 și 14 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Vineri, Sâmbătă și Duminică

Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu o probabilitate mai mare pentru ploi locale în sud-vestul și sudul țării.

În concluzie, vremea se va menține rece pentru această perioadă, cu ploi izolate în anumite regiuni.

Temperaturile vor varia de la o zi la alta, dar se vor menține în jurul mediilor multianuale pentru mijlocul lunii septembrie.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe Facebook.

Foto: Descriptiv

Eurial 555 x222
eurial 570×90