Eurial 930 x 122

accidente rutiere

Pitești. Oameni învățați cu forța să respecte legea! Măsură fără precedent în Centru

Pitești. Oameni învățați cu forța să respecte legea! Măsură fără precedent în Centru

Citiți și: Pitești: Haos, din această noapte, în Centru! Cât ține coșmarul

Municipiul nostru este un oraș supra-aglomerat din punct de vedere rutier. O simțim cu toții la orele de vârf. Se circulă greu, iar numărul accidentelor ușoare nu este de neglijat. Primaria a decis să se implice mai mult.

O hotărâre benefică

Este vorba despre o dispoziție a conducerii administrației locale în vederea limitării accidentelor în care sunt implicați pietoni. Concret, în fața Colegiului „I.C. Brătianu” a început montarea unui gard metalic!

Citiți și: Atenție, este periculos! Toate parcurile din Pitești sunt închise!

Răul obicei

De-a lungul ultimilor ani în zonă s-au produs mai multe accidente. Din fericire nu dintre cele mai grave. Mulți piteșteni care coboară din autobuze în stația din dreptul colegiului traversează la voia întâmplării. Așa erau obișnuiți, să treacă în fugă chiar dacă își puneau viața în pericol.

O trecere…degeaba

În urmă cu doi ani, Primaria a hotărât amenajarea unei treceri de pietoni la poartă colegiului. Optimă pentru elevi.

Însă piteștenii pasageri ai autobuzelor preferau traversarea străzii pe oriunde numai pe „zebra” de la 20 metri distanță, nu.

Decizie fermă

Ca atare, se impunea o decizie și mai fermă. Iar conducerea municipalității nu a ezitat. Astăzi o echipă de muncitori lucra de zor la montarea gardului metalic.

 

Învățul are și dezvăț

În felul acesta piteștenilor care coboară din autobuze li se impune indirect traversarea străzii doar regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Puteți lăsa comentarii la acest material pe Facebook.

Foto: Descriptiv

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3