930×122 POSADA 5

Arges

Argeș: Inconștiență la volan! Șofer prins cu alcoolemie peste limită

Argeș: Inconștiență la volan! Șofer prins cu alcoolemie peste limită

Citiți și: Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri în Argeș: Sute de sancțiuni aplicate într-o singură zi

În data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe DJ 703H, pe raza comunei Valea Danului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Incidentul a avut loc în cadrul unor verificări de rutină desfășurate pe drumurile publice din județ.

Citiți și: VIDEO/ Oficial: Pitești: Impact frontal cu mașina de Poliție: Polițiști și pasageră în stare gravă

Potrivit autorităților, în urma testării cu aparatul etilotest, a fost înregistrată o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acest rezultat a ridicat suspiciuni serioase cu privire la starea de ebrietate a șoferului, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Analizele de laborator vor determina cu exactitate nivelul alcoolemiei în sânge.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit documentele procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Este un fapt sancționat grav de legislația rutieră în vigoare.

Permisul de conducere al bărbatului a fost reținut, iar acestuia i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Cercetările sunt în desfășurare pentru stabilirea exactă a împrejurărilor și a nivelului de alcoolemie din sânge, care va determina răspunderea penală a șoferului.

Conducerea sub influența alcoolului reprezintă un pericol grav atât pentru șoferi, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Iată ce transmite Poliția Argeș cu privire la acest aspect:

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 53 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism, pe DJ 703H, pe raza comunei Valea Danului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, au rezultat indicii cu privire la consumul de alcool, valoarea rezultată fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea condițiilor necesare pentru răspunderea penală, în privința valorii alcoolemiei în sânge, prin analize de laborator.

Argeș: Inconștiență la volan! Șofer prins cu alcoolemie peste limită

Sursa: IPJ Argeș

Foto: Descriptiv/arhivă

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90