pizzeria sapori  930 122

politia_mascati

Ofiterul de politie „ierta” infractorii pentru 2.000 euro

Pitesti. 06 noiembrie 2009. DNA Pitesti.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata fostul avocat al patronului FC Arges, Cornel Penescu, si un fost ofiter de politie din Pitesti, care impreuna cu alti cinci interlopi sunt acuzati de luare si dare de mita, camatarie, trafic de influenta si sechestrare de persoane. Cele sapte personae retinute sunt:
– CONSTANTIN LAURENTIU GHEORGHE, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: lipsire de libertate in mod ilegal,santaj, trafic de influenta, complicitate la luare de mita, toate in forma continuata;
– MAZILU MARIUS IONUT, fost ofiter de politie judiciara in cadrul Politiei Municipiului Pitesti, Biroul cercetari penale, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: luare de mita, in forma continuata, dare de mita;
– CALDARARU SORIN, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: santaj, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata;
– MEHEDINTEANU CONSTANTIN FLORIN, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni: santaj si lipsire de libertate in mod ilegal, ambele in forma continuata;
– DAVID FLORIN LAURENTIU, STANCU PAUL MARIAN, DINCUTA, CONSTANTIN COSMIN in sarcina carora s-au retinut infractiunile de santaj si lipsire de libertate in mod ilegal;
– STAN FLORIN in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.
In perioada februarie 2008 – octombrie 2009, inculpatul Caldararu Sorin, in vederea stingerii unei datorii ce reprezenta un imprumut camataresc, l-a constrâns prin violenta si amenintari pe un denuntator sa ii construiasca un imobil in valoare de 41.000 euro, in conditiile in care datoria denuntatorului se ridica la suma de 13.000 de euro. Pentru a crea aparenta de legalitate a acestei constructii, Caldararu Sorin l-a constrâns pe denuntator sa-i emita facturi si chitante fiscale false. In perioada octombrie – decembrie 2008, inculpatul Constantin Laurentiu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, impreuna cu inculpatii David Florin Laurentiu, Stancu Paul Marian si alte persoane, l-au constrâns prin acte de violenta si amenintare pe acelasi denuntator sa achite dobânda la un imprumut camataresc in valoare de 42.000 de euro, imprumut incheiat intre avocat si denuntator. In concret, denuntatorul a fost lovit, amenintat cu moartea si supus la tratamente degradante, fiind lipsit de libertate in mod ilegal.
De asemenea, deoarece denuntatorul nu achitase datoria, in cursul lunii noiembrie 2008, inculpatul Constantin Laurentiu Gheorghe, impreuna cu Dincuta Constantin Cosmin si Mehedinteanu Constantin Florin, fiind la sediul cabinetului sau din municipiul Pitesti, l-au lipsit de libertate pe denuntator si l-au lovit, provocându-i leziuni ce au necesitat spitalizarea de urgenta si un numar de 14 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare.
In cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Mehedinteanu Constantin Florin, intrucât denuntatorul nu achitase dobânzile la un imprumut camataresc in valoare de 5.500 euro si 1.500 USD si incheiat cu inculpatul, l-a lipsit de libertate in mod ilegal pe denuntator, l-a lovit si amenintat. De asemenea, l-a obligat sa il imputerniceasca pe inculpat sa incaseze in locul denuntatorului o suma de bani de la Primaria comunei Bascov, judetul Arges.
In perioada septembrie – octombrie 2008, inculpatul Constantin Laurentiu Gheorghe a pretins si a primit de la denuntator suma totala de 7.000 euro, lasându-l sa creada ca are influenta asupra ofiterului de politie judiciara Mazilu Marius Ionut pentru ca acesta sa efectueze cercetari favorabile intr-un dosar penal in care denuntatorul era cercetat pentru ucidere din culpa. In concret, in aceeasi perioada, denuntatorul a remis inculpatului Mazilu Marius Ionut, direct sau prin intermediul lui Constantin Laurentiu Gheorghe, sumele de 1.000 euro , 1.000 RON si o cantitate de bauturi alcoolice.
De asemenea, in cursul lunii decembrie 2008, Constantin Laurentiu Gheorghe a pretins si primit de la denuntator suma de 500 RON, lasându-l sa creada ca are influenta asupra ofiterului de politie Mazilu Marius Ionut, pentru ca acesta sa-i emita o adresa in vederea prelungirii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere.
In cursul lunii noiembrie 2008, inculpatul Mazilu Marius Ionut le-a oferit unor agenti de politie rutiera bani, bunuri si alte foloase pentru ca acestia sa restituie unui conducator auto permisul retinut in vederea suspendarii, insa agentii nu au acceptat propunerea inculpatului.
La data de 23 decembrie 2008, inculpatul Stan Florin i-a oferit lui Mazilu Marius Ionut suma de 2.000 de euro pentru a interveni pe lânga organele judiciare care sa dispuna punerea in libertate o ruda de-a sa, arestata preventiv pentru mai multe infractiuni de furt calificat.
La data de 4 noiembrie 2009, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore iar la data de 5 noiembrie 2009, Curtea de Apel Pitesti a dispus arestarea tuturor inculpatilor pe termen de 29 de zile.La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia de Informatii si Protectie Interna, Directia Generala Anticoruptie, Jandarmeria Româna si Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90