930 x122 grota rece

arestare_droguri

VIDEO: Olandez prins cu kilograme de droguri la Pitesti

Pitesti. 25 noiembrie 2009.
Politistii din cadrul Brigazii Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti – Serviciului Antidrog, impreuna cu procurorii din structurile teritoriale ale D.I.I.C.O.T., au desfasurat o serie de actiuni, reusind prinderea unui traficant international de droguri de cetatenie olandeza. In dimineata zilei de marti, 24 noimbrie, in Romania a intrat un cetatean olandez care de la frontiera a fost preluat si supravegheat de politistii antidrog, care aveau date ca acesta transporta o importanta cantitate de stupefiante. In Pitesti, suspectul a gasit o locatie retrasa din apropierea padurii Trivale, unde a inceput sa demonteze instalatia GPL situata in porbagajul autoturismului unde avea ascunsa o cantitate de 2 kg marijuana si cateva sute de pastile de ecstasy. In momentul in care a incercat sa le plaseze unui membru al retelei sale si sa paraseasca zona, a fost prins in flagrant si retinut.
Olandezul de 41 de ani, de profesie sofer de tir, a venit in urma cu sase luni in Romania , ocazie cu care s-a imprietenit cu mai multi tineri din Pitesti si Mioveni, impreuna cu care au hotarat sa inceapa o mica ,,afacere „. Acesta a inceput sa aduca droguri, respectiv marijuana, hasis si ecstasy din tara sa de origine, pe care le disimula in autoturismele cu care se deplasa spre Romania, iar la sosirea in Pitesti, preda drogurile legaturilor sale. Acestia la randul lor le portionau si le vindeau consumatorilor sub forma de doze, joint-uri si pastile. Dupa vanzare, tinerii din judetul Arges care faceau parte din reteaua infractionala a acestuia ii transferau banii in Olanda si dadeau o noua comanda.
Politistii antidrog au supravegheat timp de sase luni activitatea infractionala a intregului grup pentru a strânge probe si pentru a-l putea prinde in flagrant pe liderul filierei. Impreuna cu olandezul mai sunt cercetati in prezent sapte cetateni români membri ai retelei de criminalitate organizata, dintre acestia trei se afla in stare de arest preventiv. Cetateanul olandez, capul grupului infractional, a fost retinut de catre procurorii D.I.I.C.O.T., urmand a fi prezentat Tribunalului Arges cu propunere de arestate preventiva pentru savarsirea infractiunii de trafic international de droguri de mare risc, fapta prevazuta si pedepsita de legea 143/2000, cu inchisoare de la 15 la 25 de ani.
Imagini din timpul filajului si arestarea cetateanului olandez acuzat de trafic de droguri.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90