pizzeria sapori  930 122

militar_afganistan

Militar argesean, mort in Afganistan. Alti patru sunt raniti.

Pitesti. 23 februarie 2010.
Sergentul-major Badiceanu Florin a cazut la datorie si fruntasul Zamfir Marian a fost ranit in acesta dimineata, in Afganistan, informeaza Ministerul Apararii Nationale. Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevra din Curtea de Arges, executau o misiune de patrulare intr-o coloana formata din patru autovehicule HMMWV, in provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. In jurul orei 5.00 (ora Romaniei), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat in care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma deflagratiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuati de urgenta pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.
badiceanu_florinPe timpul acordarii ingrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Badiceanu Florin a decedat. Subofiterul din Curtea de Arges, promotie 2005, era la a doua misiune in Afganistan. Avea 31 de ani, era casatorit si tata al unui copil.
Fruntasul Zamfir Marian se afla internat in spital pentru tratament medical si investigatii de specialitate.
Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, isi exprima profundul regret pentru aceasta pierdere si sunt alaturi de familia greu incercata, urmarind cu atentie evolutia starii de sanatate a fruntasului Zamfir.
Pana in prezent, 12 militari romani au fost ucisi in Afganistan, iar alti 49 au fost raniti.Romania are in prezent 1.020 de militari in Afganistan, dintre care 982 in cadrul NATO şi 38 in cadrul operatiunii „Enduring Freedom”, sub comandament american.
Anul acesta, Romania va mai trimite 700 de militari in Afganistan, astfel incat va avea in jur de 1.700 de soldati in regiune.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3