930 x122 grota rece

diaconu

Senatorul Diaconu vrea bani pentru Transfagarasan

Transfagarasanul a ajuns subiect de discutie in Parlament. Dezbaterile pe marginea acestui subiect au fost generate de senatorul de Arges al PNL Mircea Diaconu, cu ocazia sustinerii in Parlament a motiunii simple impotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.

Senatorul de Campulung Muscel al PNL Mircea Diaconu i-a cerut ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, sa aloce fonduri pentru ca Transfagarasanul sa fie practicabil si iarna. Solicitarea lui Diaconu a fost formulata in contextul discutiilor pe marginea unei motiuni simple impotriva ministrului Transporturilor care a fost insa respinsa de Parlament.

„Transfagarasanul se inchide iarna, exact cand trebuie sa ramana deschis, pentru ca acolo, din fericire, beneficiem de un munte intreg fara urma de padure, ceea ce inseamna partii de schi nemasurate, din cauza a trei locuri de zapoare, unde vine zapada si se blocheaza”, a spus Diaconu. Senatorul a precizat ca investitia ar costa 5 milioane de euro si ar avea drept consecinta posibilitatea ca aceasta sosea sa poata fi folosita si iarna, si vara.

„Imi doresc foarte mult ca sugestia mea sa devina fapta si atunci, bineinteles, o sa imi pun camasa alba, cravata si tot ce trebuie si o sa ma dau si eu cu schiurile prima data in viata mea”, a adaugat Mircea Diaconu.

Proiectul prevede copertarea unei bune bucati din partea sudica a Transfagarasanului, pe portiunea de deasupra padurii, de la Cabana Capra pana la tunelul ce leaga versantul sudic de cel nordic, la Balea Lac.

{loadposition inside}

 

Eurial 555 x222
570×90 MAIA