pizzeria sapori  930 122

Prefectura.conferinta1

Subprefect ungur pentru Arges

Judetul Arges va avea, mai mult ca sigur, un subprefect de la UDMR. Discutiile privind acest subiect au demarat la finalul anului trecut, dar au parut ca nu sunt foarte serioase. Iata ca tema a fost reluata, PDL Arges comunicand vineri, 23 aprilie,  ca „in urma negocierilor din cadrul coalitiei de guvernare a fost luata in proportie de 90% decizia ca in judetul Arges sa avem un subprefect apartinand minoritatii maghiare”. Comunicatul este semnat de deputatul Cristian Boureanu, presedintele PDL Arges.

 

Deputatul Filip Georgescu, presedinte executiv al PSD Arges, ne-a declarat ca o astfel de decizie este aberanta in conditiile in care in Arges nu traiesc mai mult de 300 de etnici maghiari.

„Este aberanta situatia in care a ajuns judetul Arges, sa aiba subprefect ungur desi nu traiesc foarte multi unguri aici. Dar asta e situatia. Clientela politica se plateste scump. Daca UDMR iese de la guvernare, atunci PDL va intra in opozitie pe vecie, asa ca face jocurile UDMR. E nelalocul lui pentru Arges ce se intampla”, ne-a declarat Filip Georgescu.

In schimb, prefectul Gheorghe Davidescu sustine ca nu sunt motive de inflamare. „Stiam de negocierile de mai demult, nu stiam ca au fost reluate. Dar nu este anormal sa se intample astfel de lucruri intr-o coalitie de guvernamant. In fond, este vorba de un inalt demnitar public roman, chiar daca de etnie maghiara, asa ca nu vad care este problema”, a spus Davidescu.

Daca decizia din cadrul coalitiei de guvernamant va fi pusa in practica, atunci unul dintre cei doi subprefecti actuali, Ion Cirstoiu si Adrian Lazar, ar urma sa plece din functie. Adrian Lazar este cel vizat, mai ales ca Ion Cirstoiu este aproape de pensie.

UDMR are in Arges un singur reprezentant mai cunoscut, respectiv Valentin Suvar (fost taranist si penegist), dar acesta s-a inscris de curand in formatiunea politica a ungurilor. Numele noului subprefect va fi facut public in perioada care urmeaza.

 {loadposition inside}

555×222  MAIA
eurial 570×90