Eurial 930 x 122

bani

Restantele argesenilor la banci s-au triplat

Criza economica si financiara a facut adevarate ravagii in judetul Arges. Acest lucru se poate observa si din datele concrete oferite de Banca Nationala a Romaniei si care arata ca populatia si agentii economici au mari dificultati in a-si achita obligatiile contractuale catre banci. Recesiunea a aruncat in aer bugetele tuturor, asa ca acum lumea nu prea mai are bani sa isi achite ratele la creditele contractate la banci.

Cifrele furnizate de Banca Nationala a Romaniei sunt de natura sa dea fiori. Si asta deoarece valoarea restantelor la creditele contractate la banci a explodat, pur si simplu, intr-un singur an!

Reducerea veniturilor populatiei si agentilor economici a facut ca multi sa nu isi mai poata achita ratele la banci. In curand, bancile vor incepe executarile silite, mai ales ca unele datorii sunt mai vechi de jumatate de an.

Conform ultimului raport al Bancii Nationale privind comportamentul in profil teritorial, populatia si agentii economici din Arges au ajuns in martie 2010 sa aiba, impreuna, restante totale la banci in valoare de 322 de milioane de lei, la un volum total al creditarii de 4,47 de miliarde de lei.

Fata de luna februarie a anului 2010 valoarea restantelor a crescut cu nu mai putin de 26 de milioane de lei, semn ca recesiunea continua, ba chiar tinde sa se acutizeze. Fata de luna martie a anului 2009, insa, cifrele sunt covarsitoare. 95 de milioane de lei era volumul total al restantelor la banci in urma cu exact un an, ceea ce inseamna ca aceasta valoare a crescut pana acum de mai bine de 3 ori!

Si partea proasta este ca economia inca nu da semne de redresare iar somajul este in continua crestere…

{loadposition inside}

 

 

 

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90