New Profesional Consult 930 x 122

piata_milea

Schimbarea numelui pietei Milea ar genera cheltuieli prea mari

Pitestenii care locuiesc in zona pietei Vasile Milea, dar si firmele sau institutiile care isi desfasoara aici activitatea ar putea sa fie nevoiţi să facă o serie de cheltuieli neprevazute. Totul depinde de autoritatile locale care urmeaza sa decida daca numele pietei va fi schimbat sau nu.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat ca va supune atentiei Consiliului Local un proiect de hotarare privind schimbarea denumirii pietei Vasile Milea, desi nu vede acest lucru ca fiind o prioritate. Primarul a declarat ca schimbarea denumirii nu este atat de simpla pe cat pare la prima vedere, aceasta urmand sa implice o serie de cheltuieli si chiar complicatii.

„In zona respectiva isi desfasoara activitatea numeroase firme, institutii si stau multi locuitori ai Pitestiului. Schimbarea denumirii pietei ar implica o serie de cheltuieli cu schimbarea placutelor de identificare a cladirilor, a denumirii institutiilor, cu schimbarea statutelor firmelor, organizatiilor, a actelor cetatenilor, a adreselor. Este mult mai complicat decat pare. De aceea va trebui sa nu ne grabim, ci sa analizam cu atentie aceasta chestiune”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

Ideea schimbarii denumirii pietei nu este noua. Consiliul Local a mai incercat de cateva ori acest lucru, chiar la propunerea conducerii Primariei, dar nu s-a putut din cauza opozitiei Comisiei Judetene pentru Denumiri care a pus la indoiala…existenta unei Revolutii reale la Pitesti. Ultima incercare a fost de schimbare a denumirii in piata Revolutiei. Discutiile au aparut in contextul in care un cotidian central, Adevarul, a initiat o campanie de schimbare a denumirii strazilor si pietelor din tara care poarta numele generalului argesean Vasile Milea, considerand ca acesta nu ar fi fost un erou al Revolutiei din decembrie 1989.

{loadposition inside}

 

 

 

555×222 grota rece
570×90 MAIA