pizzeria sapori  930 122

consiliu_agentie_sud_muntenia

Dragnea, noul presedinte al ADR Sud Muntenia

Astazi, la Consiliul Judetean Arges, s-a desfasurat sedinta ordinara a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, primarul Tudor Pendiuc, presedintii Consiliilor Judetene din regiune, in frunte cu Liviu Dragnea, presedintele C.J. Teleorman, Mircea Cosma, presedintele C.J. Prahova si Vasile Silvian Ciuperca, presedintele C.J. Ialomita, dar si reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, primari de municipii si reprezentanti ai primariilor de orase si comune. Liviu Dragnea a fost ales presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, iar vicepresedinte a fost ales Mircea Cosma.
Nu doar alegerile au reprezentat obiecteve, ci si subiectele legate de descentralizare, subliniindu-se ideea ca autoritatile locale au nevoie de mai multa putere de decizie.   
Presedintele Consiliului Judetean Arges a facut o propunere invitatilor: „Poate interveniti la minister si spuneti inspectoratelor sa vina sa sustina proiectele. Cred ca ministerul nu tine cont de problemele din teritoriu. Avem scoli in judet care au nevoie de modernizare si nu ne-a intrebat nimeni de la minister daca exista fonduri. Pe teren e cu totul altceva decat la minister”, a declarat Constantin Nicolescu.
Noul presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Dragnea a precizat ca „Pe viitor ne dorim o comunicare mai buna a agentiei cu judetele, o descentralizare in interiorul organizatiei. O analiza serioasa a Planului de Dezvoltare Regionala este foarte greu de realizat, dar absolut necesar. Trebuie sa facem o lista cu toate categoriile de potential la nivel national, regional si judetean care pot fi folosite, sa facem analiza serioasa despre ceea ce doreste Uniunea Europeana”. 
{loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3