Eurial 930 x 122

pitesti

Impozitele si taxele locale raman la fel

Veste buna pentru pitesteni, in conditiile in care criza economica si financiara a facut ravagii prin buzunarele multor cetateni si prin conturile multor firme. Municipalitatea a anuntat ca nu va majora impozitele si taxele locale care vor fi percepute in anul 2011.

Proiectul de hotarare privind stabilirea detaliata a taxelor si impozitelor locale a fost deja intocmit si va fi supus in curand atentiei Consiliului Local spre a fi votat. Proiectul poate fi consultat la Primarie, la Biroul de Relatii Publice, cetatenii avand posibilitatea sa faca observatii si propuneri pe marginea acestuia.

De mentionat, totusi, ca desi impozitele din 2011 vor fi la acelasi nivel cu cele percepute in 2010, acestea sunt mai mari cu 5% pana la 20% fata de cele percepute in anul 2009.

O alta veste buna este aceea ca facilitatile acordate pana acum de Primarie vor fi mentinute. Astfel, cetatenii care isi vor achita integral impozitele si taxele locale pana la data de 31 martie 2011 vor beneficia de o reducere cu 10% a valorii acestora.

De asemenea, cetatenii care vor executa lucrari de reabilitare a fatadelor, acoperisurilor sau teraselor de la imobilele in care locuiesc, precum si cei care vor inlocui geamurile „clasice” cu termopane vor fi scutiti de la plata impozitului pe cladire. Neprezentarea de catre solicitant pana la data de 15 decembrie 2011a documentelor justificative din care sa rezulte ca lucrarile mentionate in cererea de acordare a facilitatii fiscale au fost realizate atrage respingerea cererii de acordare a facilitatii fiscale si, implicit, neacordarea acesteia.

Daca in plan local masura de mentinere a impozitelor si taxelor locale la acelasi nivel ca in 2010 era de anticipat, la nivel national lucrurile stau altfel. Darile impuse agentilor economici si chiar si populatiei de catre Guvern, corelate cu lipsa masurilor de revigorare a economiei, par sa duca la un colaps general.

Firmele vor eliminarea impozitului minim, reducerea taxelor, mentinerea cotei unice la procentul de 16%, reluarea creditarii, dar guvernantii nu raspund, cel putin momentan, la aceste solicitari.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90