pizzeria sapori  930 122

vicele_ionica

Incineratorul din Gavana a primit avizele de mediu

Incineratorul din Gavana, unul dintre cele mai performante din sud-estul Romaniei, poate fi folosit, in sfarsit, si pentru arderea altor deseuri decat a celor din municipiul resedinta de judet al Argesului. Pana acum, autoritatile de mediu au pus bete-n roate proiectului, mai ales ca miza este reprezentata de banii platiti pentru aceste servicii.

Autoritatile din Pitesti au reusit sa obtina, in sfarsit, avizele de mediu necesare pentru ca incineratorul ecologic din Gavana sa poata fi folosit si pentru arderea deseurilor din alte localitati decat municipiul resedinta de judet.

Conform viceprimarului Cornel Ionica, insa, autoritatile din localitatile limitrofe nu se inghesuie sa isi incinereze deseurile in Gavana. Desi costurile sunt reduse, animalele moarte si alte deseuri sunt lasate de multe ori de izbeliste de autoritatile locale.

„Avem potential sa ardem deseuri de la tot judetul, ba chiar si din judete invecinate. Speram sa vina catre noi cat mai rapid macar localitatile invecinate”, ne-a declarat Ionica.

Fara avize, incineratorul de la Pitesti nu a putut „produce” bani, deci si investitia este foarte greu de amortizat. Nici macar deseurile de la spitale nu sunt arse aici, fiind preferate alte incineratoare. Pe de alta parte, autoritatile din localitatile argesene au fost ademenite sa distruga deseurile in incineratoare din alte zone ale tarii, pompand bani in alte bugete locale.

Incineratorul din Gavana a costat circa 2 milioane de lei si, desi a fost pus in functiune in urma cu cativa ani, nu a putut fi folosit decat pentru arderea deseurilor din Pitesti, neavand avizele necesare si pentru alte zone.

{loadposition inside}

 

555×222  MAIA
eurial 570×90