930X122 MAIA

finante_publice

Disponibilizari la Vama si la Garda Financiara

Angajatii de la Vama Pitesti si cei de la Garda Financiara Arges au motive serioase se tremure in aceasta perioada. Criza economica si financiara, precum si ritmul in care se colecteaza veniturile la bugetul de stat, fac ca activitatea celor doua institutii sa fie restructurata din temelii.

Astfel, guvernantii au elaborat un proiect de act normativ care prevede infiintarea unei singure instituii publice cu atributiile de control ale celor doua entitati. Practic, Garda Financiara Arges si Vama Pitesti vor fi reunite in cadrul aceleiasi institutii.

Mai mult, de la ambele institutii vor fi disponibilizati oameni, doar ca in momentul de fata nu se stie cati. Conducerea nationala a Agentiei de Administrare Fiscala si-a exprimat deja nemultumirea fata de activitatea depusa pana acum de catre multi dintre inspectorii din teritoriu, acesta fiind doar unul din motivele care genereaza disponibilizari.

Acest lucru se va intampla pana la finalul anului in curs ca urmare a unei decizii a Guvernului privind comasarea Garzii cu Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV). Masura are ca explicatie necesitatea simplificarii actiunilor de control si reducerea costurilor.

De asemenea, numarul administratiilor financiare din judete va fi redus. Poiectul prevede si centralizarea actului de inspectie ficala, prin unificarea competentelor de control cu privire la toate categoriile de venituri din taxe si impozite.

Totodata, Garda Financiara Arges si Directia Finantelor Publice vor trebui sa isi inteteasca actiunile de control pentru limitarea evaziunii fiscale. Vor fi vizate in special firmele din judet care desfasoara activitati ce implica schimburi comerciale intracomunitare in spatiul european (activitati de import – export).

{loadposition inside}

 

 

 

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90